Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Посвячення у фантасти

Вчора, 16 квітня, відомі письменники та видавці брати Капранови провели традиційний обряд посвячення у фантасти авторів нових книг серії “Алфізика”, які випустило видавництво “Зелений пес” за останні місяці.
Як і все, що роблять брати, посвячення проходило цікаво і весело.

Дійство відбувалось під час днів фантастики, що стали вже традиційними у столиці України. Невеликий конференц-зал у приміщенні Торгово-Промислової Палати України відверто не міг вмістити всіх бажаючих. Отже ті нещасні, що не здогадались прийти заздалегідь і зайняти стільця, в кращому разі товпились вздовж стін, решта ж просто стояли в холі і по черзі із заздрістю заглядали в зал.

Для початку брати продемонстрували інструмент посвяти – справжню козацьку гостро наточено шашку. Щоб не було сумнівів, на очах у всіх шашкою різали в повітрі аркуші паперу.

Потім перейшли власне до обряду.

Нових авторів по черзі виводили до “президії”. Першою виступала “адвокат” – редакторка серії “Алфізика” пані Кудринецька. Вона казала про позитивні якості кандидата на посвяту, про те, який гарний твір він написав.

Після цього автор ставав лівим коліном на стілець, руку клав на свою книжку і обіцяв відповідати правду. Один з братів допитував, чи помічений автор у “смертних гріхах фантаста”. Список “смертних гріхів” налічував понад 20 пунктів, серед яких зустрічались такі як “чи затримував здачу рукопису до редакції?”, “чи писав вірші?”, “чи зраджував фантастиці з іншими жанрами?”, “чи заздрив гонорарам Стівена Кінга?”, “чи впадав у гріх співавторства?”, “чи відчував спокусу статевих стосунків зі своїми героїнями?”, “чи бажав смерті своїм персонажам?” та інші.

Переконавшись у гріховності автора, йому пробачали всі гріхи за допомогою нагайки, яку тричі “возлагали” на плечі. Після чого один з братів тримав руку автора на книзі (щоб не зумів віддернути!), а другий шашкою обрізав кут книги. Відрізаними шматками паперу посипали голову автора і давали йому випити стопку коктейлю “Батьківщина” – якусь блакитну рідину, на дні якої лежав шмат жовтого лимону.

Після цього новопосвячений отримував значок видавництва “Зелений пес” і звертався з промовою до аудиторії. Сам цей значок вже став своєрідним знаком якості і нагородою, адже його вручають лише тим авторам, книги яких було надруковано в серії “Алфізика”.

До речі, оголошена братами акція “Полювання на фантастів” дійсно відбулась. Ті спритні хлопці, хто зумів роздобути автографи фантастів на книгах серії “Алфізика”, отримали за кожні дві підписи по одній книзі “на шару”.

Отже, якщо ви полюбляєте фантастику, але вчора не були на акції, то вам пряма дорога на сайт “Книгоноша”, який постійно продає книжки видавництва “Зелений пес”. Читайте та насолоджуйтесь. А якщо у вас самих є натхнення на написання фантастичного твору, то присилайте свої рукописи до видавництва. Хто знає, може на наступному обряді значок “Зеленого пса” буде вручено вам.

Сайт “Книгоноша”

Видавництво “Зелений пес”

Рукописи надсилати на адресу: [email protected]



Між іншим: брати Каправнови своєю наполегливою книговидавничою працею зробили українську фантастику справжнім явищем. Тепер вони хочуть, щоб український читач знайомився з творами світової фантастики у перекладі на українську мову. Для цього “Зелений пес” розпочав нову серію – “Іноземний легіон”. Вже вийшла перша книжка цієї серії, і її автор – відомий російський письменник-фантаст Геннадій Трашкевич – пройшов вчора обряд посвяти у фантасти разом зі своїми українськими колегами.

А кілька днів тому брати підписали договір з всесвітньовідомим фантастом Робертом Шеклі на переклад і видання його творів. Причому це будуть ті твори, які ще ніколи не виходили ані українською, ані російською мовами.

На черзі книги інших авторів, як класиків жанру, так і нових талантів.


Зрізання кута книги козацькою шаблею (Фото Н.Машарова, “Український літературний портал”)


Посвячений у фантасти випиває синьо-жовтий коктейль “Батьківщина” (Фото Н.Машарова, “Український літературний портал”)


----------------------------------------------------

В тему:

Спогади про майбутнє (Сайт української фантастики)

Час полювати на фантастів

Роберт Шеклі хоче жити в Україні. Або в Мексиці

Українська мова - це не хрін моржовий

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи