Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В ефірі з'явилося “Молоде радіо"

28 квітня у столичному ефірі почало мовлення розмовно-музичне “Молоде радіо”. Новостворене радіо – це спільний проект “Радіо Люкс” та Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
“Молоде радіо” відрізняється тим, що транслюватиме в ефірі виключно українську музику. Крім музичних передач, слухачам пропонуються випуски оперативних новин та авторські передачі на найрізноманітніші теми. Згодом планується організувати прямі ефіри за участю відомих людей, обговорення найактуальніших тем та подій на Україні.

Новостворене радіо мовить 20 годин на добу на частоті 69,68 МГц на ультракоротких хвилях.

Директор нового радіо Станіслав ШУМЛЯНСЬКИЙ повідомив, що музика радіостанції буде різних напрямів - від “нормальної попси” до року, музика як широко відомих, так і поки невідомих “молодих, свіжих, досвідчених авторів, які не можуть знайти себе на тих хвилях, які є зараз”, але, на переконання директора “Молодого радіо”, вони сподобаються і слухачам, і журналістам, і всім іншим, хто мрів про появу подібного радіо. Керівництво нової радіостанції планує презентувати молодих виконавців і вважає, що їм вдасться відкрити багато нових зірок.

Аудиторія радіо, на думку С.ШУМЛЯНСЬКОГО, складатиметься з “неформатної” молоді, яка хоче чути українську музику і передачі на теми, які не висвітлюють інші радіостанції. При цьому він зауважив, що “молода” аудиторія, не означає “молодіжна”. “Тобто, радіо буде цікавим як 20-ти, так і 50-річним, оскільки “молоде” – це, швидше, стиль, ніж якесь вікове обмеження”, - зазначив С.ШУМЛЯНСЬКИЙ.

Він повідомив, що незабаром “Молоде радіо” братиме участь в організації фестивалю “Кобзар Форевер”, який відбудеться в Каневі у день перепоховання Тараса Шевченка, 22 травня. Захід відбудеться за участю, зокрема, таких відомих гуртів як “Мертвий півень”, “Кобза”, “Гайдамаки”, “Кому вниз”, “Сад”, “Фата Моргана” та виконавців Едуарда ДРАЧА, Тараса КОМПАНІЧЕНКО, Олега ПАВЛИШИНА та ін. Всі виконавці виконуватимуть твори Великого Кобзаря покладені на сучасну музику.

Присутній на прес-конференції поет Володимир ЦИБУЛЬКО – ініціатор фестивалю – повідомив, що це буде перший фестиваль з низки етнічних фестивалів. Він проходитиме щороку у форматі конкурсних змагань і має на меті популяризацію творів українських класиків. Наступні подібні проекти будуть присвячені творам Лесі Українки, Івана Франка. Організатори фестивалю планують зняти фільм про захід та видати музичний диск на основі “живих” записів. Пісні фестивалю звучатимуть в ефірі “Молодого радіо”.

В.ЦИБУЛЬКО також розповів про іншу ідею організаторів фестивалю “Кобзар Форевер” – провести низку концертів “у форматі “неформат” у наметовому містечку, яке функціонуватиме у Києві на Трухановому острові під час міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2005”. Концерти будуть записані і також транслюватимуться на “Молодому радіо”.
(За матеріалами УНІАН)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи