Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пам’яті Сержа Лифаря

29 квітня в Парижі вшановували 100-ліття великого балетмейстера, художнього директора Паризької Опера Гарньє Сержа Лифаря в рамках Всесвітнього дня танцю.
Віддати шану великому майстру танцю прийшли французькі зірки балету, колишні учні всесвітньо відомого українця, представники творчої еліти, політичних кіл, відомі особистості.

Поблизу меморіальної дошки українського хореографа на фасаді готелю “Лотті” в центрі Парижа, де довгі роки мешкав Лифар, відбулась урочиста церемонія покладання квітів, а в ході пам'ятного вечора у культурному відділі Посольства України у Франції відбувся показ документальних стрічок про діяльність великого творця, прозвучали уривки музичних творів, на які Сергій Лифар поставив свої відомі хореографії, а також відкрито виставку фотографій, архівних матеріалів та оригіналів графічних робіт цього багатогранного генія.

Захід вшанування пам'яті Сержа Лифаря пройшов з великим успіхом і надалі щорічно проводитиметься у французькій столиці в рамках Всесвітнього дня танцю.
(За матеріалами МЗС)


----------------------------------------------------

В тему:

Скрипка задумав український десант у Францію

Французи дивляться на Україну

Оголошено конкурс на кращий сценарій для французько-українсько-польського фільму "Тарас Бульба"
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи