Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тартак дозрів до Української етніки

Поштовхи до написання сучасної музики із залученням рідних фольк-мотивів Сашко Положинський отримував з різних боків вже понад рік, але серйозно справа зарухалася тоді, коли Олег Скрипка запропонував йому створити щось особливе до етно-забави "Країна Мрій 2005".
Тарас Грималюк, керманич мистецької агенції Арт Велес, відомої за наполегливим поширенням Української автентики та заснуванням Клубу Етнічної Музики, порадив Сашкові для подібної задумки ватагу Гуляйгород, учасники якої мають власний досвід і знання у царині народознавства, власноруч займаються пошуком, дослідженням та вивченням автентичних наспівів. Отож, перейнявши від старих поліщуків, волинян, полтавчан, слобожан їхній різнобарвний набуток, відтепер Гуляйгород засвоюватиме ще й читанку від Сашка Положинського. Або радше Тартак на ґрунті наших древніх пісень складатиме цілком дочасні забійники, які зможуть прикрасити будь-яке дійство чи ефір. Звісно, не обійдеться без певного підгону давніх співанок під модернові ритми, матеріал переважно буде авторським – Положинського з ватагою, але в ньому обов’язково гулятиме самобутній Дух у виконанні Гуляйгóрода. Словом, у підсумку мають вийти такі награння, в яких однаково упізнаватиметься і Тартак, і питомо наш співочий звичай. Наразі співпраця Тартака з Гуляйгóродом бачиться лише як проект у передвісті фестивалю "Країна Мрій", однак не виключено, що згодом він розростеться до повнотривалого самодостатнього кружала.


Офіційний сайт фестивалю “Країна Мрій”


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи