Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На честь УПА - Сурми Звитяги

Наступного року фестиваль вийде на всеукраїнський рівень
Цьогорічний дитячо-юнацький фестиваль Сурми Звитяги, який уже четвертий рік поспіль проходить у Львові, був приурочений до 60-річчя створення Української Повстанської Армії. Заснований спочатку як обласний фестиваль, за кілька років він набув масштабності, об’єднавши майже три тисячі дитячих мистецьких колективів із 12 областей України.

Концертно-танцювальна урочистість проходила у Львівському державному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. За словами народного депутата України Петра Олійника, який долучився до організації дитячого заходу, кращі три твори фестивалю будуть покладені на компакт-диски та касети. Ще один зі співорганізаторів фестивалю і керівник обласної Просвіти Ярослав Пітко наголосив, що за результатами фестивалю підготовлено збірник українських народних пісень, пісень, які співали воїни УПА. До речі, у рамках фестивалю проводилися конкурси на кращу героїко-патріотичну хореографічну композицію, авторську пісню, листівку, медаль, плакат, композицію, а також конкурси духових оркестрів та інструментальних ансамблів. За словами Петра Олійника, сьогодні треба вишуковувати нетрадиційні шляхи фінансування української культури та мистецтва. Адже культура, на превеликий жаль, фінансується нині за залишковим принципом, що неприпустимо для нормального функціонування українства.

Можливо, наступний, а це буде напів’ювілейний дитячо-юнацький фестиваль мистецтв, відбудеться вже у столиці України, а відбіркові його етапи пройдуть у всіх областях України. Значить, Бути Сурмам Звитяги всеукраїнськими!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи