Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що п’ємо...

Світ:

В Україні формується ринкова ніша прихильників вітчизняних плодово-ягідних та фіто-чаїв.

Протягом багатьох поколінь наші предки збирали в лісах ягоди, варили узвари з садових плодів, широко використовували в народній медицині різні трави. Чорний чай потрапив до України через Росію дуже пізно і ще навіть у XIX сторіччі більшістю українців сприймався як московська екзотика. Відомо, наприклад, що Тарас Шевченко вважав чай чужим напоєм і надавав перевагу традиційним узварам.

Сьогодні більшість населення України п’є чорний чай або каву. Але з’явився і поступово збільшується прошарок людей, що надають перевагу вітчизняним напоям – фруктово-ягідним та травяним чаям. Вони вигідно відрізняються від чорного чаю тим, що зроблені з місцевої сировини, тому краще пасують нам як з точки зору генетичної настройки апарату травлення, так і з точки зору “біо-енерго-інформаційного резонансу”.

Завдяки подрібненню інградієнтів такі чаї не потребують кипятіння, що дозволяє краще зберігати в напої вітаміни та інші біологічно-активні речовини. Це знову ж такі вигідно відрізняє їх від традиційних узварів.

Ще один безперечний позитив – купівля таких чаїв підтримує вітчизняного виробника.

У наш час, коли все більше людей починають перейматись питаннями екології, здорового способу життя, здорового харчування, – цілком природним є виникнення попиту на такого роду продукцію.

Донедавна ледь не єдиним серйозним гравцем на цьому полі була Івано-Франківська фірма “Екопродукт”, що випускає понад 20 сортів чаїв з трав, плодів та ягід під торгівельною маркою “Карпатський чай”. Ці вдало підібрані композиції з трав та плодів задовольняють найвишуканіший смак.

Єдиним, хто ще міг би скласти конкуренцію “Карпатському чаю”, є алтайські плодові та фіто-чаї, які також присутні на українському ринку. Західні ж зразки таким конкурентом бути не можуть за визначенням, бо є звичайними ароматизованими чаями, в яких відсутні справжні плоди.

Але виставка “Прод Експо Україна 2003”, яка нещодавно відбулась у Києві, засвідчила, що в цю ринкову нішу – здорових напоїв, виготовлених на вітчизняній сировині – вторглися два “новачки”. Перший – це львівська фірма “Галка”, широко відома як провідний український виробник кави. Тепер фірма “Галка” випустила на ринок 8 нових фруктово-ягідних та фіто-чаїв під торгівельною маркою “Галка-Чай”. Випущені зовсім недавно, вони вже знайшли в Україні своїх прихильників.

Другий новачок – це київська фірма “СолоМія”, яка презентувала на виставці нову торгівельну марку “Домашній чай”. Недоліком можна вважати серію ароматизованих чаїв “Домашній чай”, адже це просто нагадує західні зразки і, незважаючи на чудовий смак, все рівно залишає враження штучності. А ось незаперечним успіхом є фіто-чаї “Домашній чай”, чиї вдало підібрані 7 різних композицій здатні задовольнити будь-якого гурмана.

До речі, члени київського читацького клубу “Перехід-IV” були серед перших дегустаторів фіто-чаїв “Домашній чай”. Фірма “СолоМія” зобов’язалась забезпечувати засідання клубу своїми фіто-чаями та чорним чаєм “Аскольд” і вже почала це втілювати у життя.

Сьогодні навряд чи можна вважати ці три фірми конкурентами. Адже ринкова ніша любителів здорових напоїв, виготовлених з вітчизняної сировини, лише формується. Більшість населення за звичкою надає перевагу чорному чаю та каві. Тому сьогодні цим трьом фірмам варто спільними зусиллями вести велику роботу з пропаганди здорової їжі, зокрема, вітчизняних плодово-ягідних і травяних напоїв. Треба спільними зусиллями сформувати цю ринкову нішу і закріпитись у ній ще до того, як сюди незабаром ринуть численні шукачі “зняття вершків”.

Перехід-IV” і “Народний Оглядач” – активні прихильникі здорового способу життя – та виробники вітчизняних фруктово-ягідних та фіто-чаїв є природними союзниками у цій перспективній справі.

-----------------------------------------------------

“Екопродукт”
76019 м.Івано-Франківськ, вул.Торгова, 1.
тел/факс. (0342) 55-62-61
http://www.ecoproduct.if.ua
[email protected]


“Галка”
79019 м.Львів, вул.Заповітна, 1.
тел. (0322) 40-91-61
http://www.galca.ua
[email protected]


“СолоМія”
м.Київ, вул.Туполева, 12
тел. (044) 413-44-88
[email protected]

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи