Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Києві сталося і з усіх сил тримається у секреті серйозне культурологічне лихо

Увага! В Києві сталося і з усіх сил тримається у секреті серйозне культурологічне та екологічне лихо! Уже десять днів тому в Ближніх печерах Києво-Печерської лаври у так званій "вулиці убієнних Батиєм", поряд із келією засновника пеподобного Антонія Печерського та церквою його імені кінця XVI ст. (вірогідно, у найстарішій частині печер) стався серйозний провал грунту.
Ситуація ускладнюється тим, що за стіною "вулиці" знаходяться практично недосліджені пустоти – т.зв. „крипта убієнних Батиєм” - величезна братська могила, де поховані жертви чи то татарського нападу 1240 року, чи то 1482, а може й їх обох. Ці приміщення замуровані, і що відбувається там, за стіною, ніхто не знає.

За останні десять днів не було зроблено практично нічого реального для збереження печер, мало того, до останнього часу продовжувався інтенсивний полив клумб і фруктового саду над печерами. Якщо негайно не вжити радикальних заходів, не відкрити крипту, не дослідити обставини обвалу, то вода від поливу і від можливих дощів може створити в крипті таку ситуацію, що врятувати печеру чи, в усякому разі, цей її район, буде вже неможливо.

Потрібні невідкладні заходи із залученням кращих фахівців України і зарубіжжя задля збереження унікальної пам’ятки української духовності і культури! А проте, за цей час був проведений тільки огляд провалу спеціалістами Заповідника, які є прекрасними фахівцями, але чомусь не бачать крізь стіни і не можуть визначити масштаби аварії. І більше нічого!

За неперевіреними даними, Заповідник повідомив про подію пані О. Білозір, яка ніби-то обіцяла знайти гроші. Проте, не відомо, що за гроші, коли, хто і як буде виконувати роботи, якщо зараз взагалі ще не ясно, що і де робити. Разом з тим, інформація про аварію ретельно приховується від широкої громадськості і навіть фахівців.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи