Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москва – "Третій Рим" чи "третій світ"

Колишні провладні сили, а тепер опозиція прагне возз’єднати український народ із братнім російським, адже вони глибоко переконані, що наш великий сусід стане, як старший брат, забезпечувати всі наші життєві потреби. Нові опозиціонери переконують жителів Східної і Південної України в тому, що Росія – єдиний справжній друг України.
Хоча, насправді, самі росіяни, за даними журналу «Кореспондент», вважають найбільш дружніми націями білорусів і німців (!).

Прибічники проросійського вектора зовнішньої політики України переконані, що щойно Україна об’єднається з Росією, то нафта і газ відразу потечуть до нас рікою, корупція зникне, а у новій старій великій державі стане все на свої місця, відновиться баланс сил у світі і Америка вже не буде диктувати свої «демократичні умови життя» людству.

Чи насправді ці перспективи такі райдужні? Чи справді єдина українська проблема – кордон з Росією? Чи справді росіяни живуть краще українців? Чи справді в їх країні більше порядку, ніж у нас?

Дуже хочеться поділитися враженнями від перебування у столиці нашого сусіда - Москві.

Звичайно, в них відсутня «паливна криза», адже п’ять літрів бензину в них коштує як один баклажан. Але не варто дуже перейматися цим, адже паливо у Росії лише на декілька копійок дешевше, ніж на вітчизняних українських заправках. З цього можна судити про загальний рівень добробуту населення. Москвичі отримують більші зарплати, але продукти харчування (і не тільки) коштують настільки дорого, що лише на них і вистачає цих грошей.

Але почну з самого початку – з російської залізниці. Перше знайомство з москвичем стало не надто приємним – провідник був не зовсім тверезий, а цікавили його більше не наші документи і квитки, а присутність в дорозі пари пляшок «Чернігівського». Машиніста, напевно, цікавило те саме, адже в Москву ми потрапили на годину пізніше, а російські громадяни всю вину за цей факт закинули на погані українські дороги.

Взагалі-то росіяни не дуже жалують українців, але не варто за це на них ображатися, адже активну антиукраїнську пропаганду вони чують по всіх мас-медіа. У всіх новинах обов’язково хвилин десять відводять на «негативні» події з України: то про «майдан нєзалєжності», то про розпродаж військової техніки Міністерством оборони України, при чому, в першу чергу, показують динаміт, хоча його українські військові і не думали продавати. Радіо взагалі дуже грубо жартує щодо українських політичних лідерів.
Єдині хороші враження залишилися від величної архітектури центра міста, цікавих музеїв, а також дешевих книжок. Про що-що, а про освіту власного народу і підтримку російської культури Путін дбає і податки на книгодрук не підвищує.

Можу сказати, що росіяни - дійсно особливий народ. Вони не хочуть бачити власні помилки, просто не здатні це робити. Всі свої біди вони перекладають на провину інших. І часті ДТП в них трапляються, бо погані правила дорожнього руху. Те, що ніхто цих правил не дотримується – не важливо. І мазут в них виливається у річку, з якої п’є вся Москва, а винних немає. Не хочеться ображати нашого стратегічного партнера, але їх варто пожаліти, бо все-таки українці потихеньку вилізуть з власних криз, навчаться самостійно і незалежно вирішувати власні проблеми, а у росіян нафта і закінчитися може.

Бенюк Наталія, “Національний Альянс”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи