Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Націонал-соціалістам Каділлака вручили грамоту

Сумнозвісна “Антидифамаційна Ліга” схопилась за голову, коли узнала, що муніципалітет міста Каділлак (штат Мічиган) вручив почесну грамоту організації, яка іменує себе Американським націонал-соціалістичним рухом.

Представники міської влади стверджують, що вручення грамоти за прибирання міського парку, проведеного активістами Націонал-соціалістського руху в травні цього року, було не більш ніж невинною помилкою. «Безумовно, ми не схвалюємо ті речі, які підтримує ця організація», — заявив у четвер представник міської адміністрації Пітер Сталкер в інтерв’ю «Traverse City Record-Eagle».

Місцеве представництво Націонал-соціалістичного руху розмістило зображення заробленої почесної грамоти на своєму веб-сайті, супроводивши публікацію фотографіями з «суботника» у міському парку, що проводився 7 травня 2005 року. На знімках бритоголові хлопці у футболках зі свастиками ретельно трудяться на благо рідного Каділлака.

- Не розумію, чому ми не можемо взяти участь у суспільному збиранні, - дивується директор мічиганської філії неонацистської організації Кевін Клементс. - Таким чином, люди зрозуміли, що всупереч тому, що про нас говорять, ми зовсім не банда шибайголів.

Чиновники з муніципалітету говорять, що співробітник муніципалітету просто не розібрався в тім, що за організація була зазначена в грамоті, коли відносив її на підпис до мера Каділлака Рональда Бленхарда.

Регіональний директор мічиганського представництва Антидифамаційної Ліги Бетсі Кельман виразила протест і запропонувала міській владі ввести в місті безкоштовну антирасистську освітню програму.

- Ми направили їм лист, у якому виразили своє розчарування і прямим текстом заявили, що вважаємо подібні дії обурливими, - розповіла Кельман.

Фінансовий директор муніципалітету Дейл Уолкер заявив, що не бачить необхідності у вибаченнях, оскільки мова йде усього лише про невинну помилку:
Вони зажадали від нас відкликати грамоту і вибачитися за всю цю історію. Однак ми відмовили: зрештою, це була група волонтерів, а нагородження - проста помилка.

Проте, Клементс продовжує наполягати на тому, що влада Каділлака не могли не знати, що представляє із себе неонацистська організація.

У мерії знали, хто ми, - говорить він. - Ми виступили тоді в повному одіянні.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи