Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Зімбабве залишилось менш ніж 50 тисяч білих

Категорія:

Родезія, в минулому процвітаючий експортер продовольства, тепер живе за рахунок міжнародної допомоги.
Повідомляє газета “Finance 24”:
- Менш, ніж 50 тисяч білих залишилось в Зімбабве, порівняно з 293 тисячами в часи білого правління – згідно з аналізом останнього перепису, опублікованому у державній газеті в понеділок [22 серпня]. Це число навіть зменшилось за час після проведення перепису в серпні 2002 року, адже тисячі ферм, якими володіли білі, були захоплені та передані чорним зімбабвійцям. Незалежні аналітики оцінюють кількість білих, що залишились, менш ніж в 30 тисяч.

Сайт AllAfrica.com повідомляє про перепис:
Рівень народжуваності в Зімбабве під час перепису [2002 рік] – 3,6 дитини на жінку – впав приблизно наполовину за час незалежності та, схоже, продовжує зменшуватись до рівня простого відтворення населення, приблизно 2 з невеликим дитини на жінку. В національному звіті з перепису 2002 року, опублікованому у п’ятницю [19 серпня] Центральне Статистичне Бюро подає населення Зімбабве на момент перепису у 11 631 657 осіб – дуже близько до початкового числа в 11 634 663 осіб, що було опубліковано в грудні 2002 року.”

Зупинка зростання чорного населення відображає факт драматичного удару, що його завдала втрата білого управління на систему охорони здоров’я, розподілу продовольства та іншу інфраструктуру. На піку розвитку “Білої Родезії” в 1960-ті роки “рівень народжуваності серед чорних в Родезії/Зімбабве був майже вісім дітей на жінку” – повідомляє AllAfrica.com.

Зімбабве перетворилось на “інваліда” після того, як білий уряд Родезії під керівництвом Яна Сміта (Ian Smith), від якого відвернувся світ включно з ще на той момент “апартеїдною” Південо-Африканською Республікою, віддав владу чорним терористичним вождям, пов’язаним з СРСР. Диктатор Роберт Муґабе (Robert Mugabe) заохочував захоплення ферм білих власників та передачу цих ферм своїм прихильникам, і благоденствував, в той час як нація скочувалась до примітивного землеробства та міжнародних подачок.


Fewer Than 50,000 Whites in Zimbabwe
“National Vanguard”, 23 серпня 2005.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Люта опозиція Зімбабве

Тонкощі негритянського гешефтярства

Тягар білої людини

Загублений континент
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи