Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Студенти-африканери вимагають рідної мови

Категорія:

Вони втратили свою націю, наступною буде їх мова.
Під час протесту проти обмеження мови африканс в Університеті Преторії (University of Pretoria), що відбувся у вівторок, студенти співали “Die Stem” – гімн часів апартеїду.

Протестанти вивісили банер Фронту Свободи (Freedom Front Plus), герб університету (на малюнку), плакати та скандували гасла, такі як “Engels se gat” та “Waars demokrasie nou?” (де же тепер демократія?)

Під час маршу протесту студентським містечком вони вручили меморандум адміністрації університету зі скаргою на те, що внаслідок інструкцій відбувається маргіналізація мови африканс.

“У липні керівництво університету повідомило нам, що вони готові повністю позбутися африканс у класах,” – каже спів організатор маршу і президент ради студентських представників Корнеліус ван Ренсбурґ (Cornelius van Rensburg), - “Ми не збираємось це терпіти.”

Протестувальники вимагали негайного припинення “англіїзації” класів та створення класів для студентів, вимагаючих африканс. За словами ван Ренсбурґа у марші взяли участь від 500 до 1000 студентів.


За матеріалами News24


----------------------------------------------------

В тему:

Ірландія оголосила "війну" англійській мові і переходить на гельську

Тотальна війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Природний закон, або як нам українізувати українців
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи