Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новий світовий лад потребує створення нових міжнародних структур

Навіть серед порівняно лояльних до адміністрації Буша обивателів, як у Європі, так і в Азії, що мало цікавляться політикою, Джорджик одним своїм рішенням здобув образ недалекого безумця, що зарвався і втягує в це божевілля всю країну.
Держдепартамент США звернувся до світового співтовариства з закликом закрити всі іракські представництва, перервавши в такий спосіб дипломатичну підтримку режиму Хусейна. І в той же час у багатьох країнах американські посольства припинили свою роботу добровільно - через РЕАЛЬНІ погрози, що будуть виходити вже не стільки від Саддама, скільки від зовсім далеких від розуміння високополітичних нюансів людей, у яких буря емоцій і відповідних реакцій на американське господарювання у світі.

За найближчий місяць буде спалено стільки американських прапорів, скільки, напевно, не спалювалося за всю історію їхнього існування як держави. Чи не це мав на увазі Саддам, попереджаючи, що Америка, зважившись на війну, стане уразливою в усьому світі? Почуття страху надовго оселиться в американські оселі, де б вони не знаходилися.

Буш перекреслив ООН, зробив її непотрібною. Навіщо? Достатньо сили (фінансової, політичної, військової) і невеликої групи фахівців, що будуть писати тексти звернень до нації з приводу ухвалення рішення про розв'язання війни во ім'я миру в усьому світі! Джорджик створив прецедент, а бажаючі скористатися таким шляхом завжди знайдуться.

А сама ООН засунула язик десь посередині статуї Свободи, замість того, щоб при такому розкладі винести до порядок денний дії американського президента, висунути йому ультиматум на припинення бойових дій і прийняття резолюції у відношенні повної політичної та економічної ізоляції США. Утопія? Так, на жаль... Поки що. Новий світовий порядок вимагає створення нових міжнародних структур, у яких Америка вже не буде грати тієї ролі, яку вона грала ще позавчора.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи