Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Умань. Хасиди. Українцям вхід обмежений

Категорія:

На святкування іудейського Нового року до Умані з’їхалася рекордна кількість хасидів. За офіційними данними - близько 18 тисяч. Самі ж хасиди кажуть, що їх приїхало понад 25 тисяч, повідомляє «Перший канал». Найбільше прочан – з Ізраїлю, Сполучених Штатів і Канади.
5 766 рік за єврейським літочисленням настає з першою зіркою. Тоді хасиди сідають за святкові столи, п’ють вино і танцюють усю ніч. Спати цієї ночі - заборонено. А перед цим – протягом усього дня - паломники моляться.

Більше нічого робити не можна, навіть знімати на відео. Найбільш ортодоксальні хасиди ховаються від відеокамер. Підкурювати від запальнички або сірників-теж не можна, лише від вже запаленої цигарки. Головна хасидська святиня, могила реббе Нахмана, розташована в цьому приватному дворі за звичайною багатоповерхівкою. Саме для того, щоб тут помолитися, і приїжджають паломники з усього світу.

На вулицю Пушкіна у центрі Умані в цей день пускають лише паломників, міліціонерів та обслуговуючий персонал. Місцевим мешканцям вхід сюди обмежений.

Порядок у місті забезпечують півтисячі міліціонерів. Цього року конфліктів між паломниками та місцевими мешканцями не зафіксовано. Гаряча лінія

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи