Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тартак пожертвував порядну суму Коломийській станиці Братства ОУН-УПА

Сталося це ще на початку серпня, під час подорожі ватажка гурту Сашка Положинського Карпатським краєм.
Однак через непідробну та непоказну скромність хлопців довідатися про цей знаковий Вчинок вдалося лише зараз та й то не напряму, а через родинні кола Братчиків-ветеранів. Самими ж "тартаківцями" ця пожертва посилено замовчувалася: гурт вважає, що то є величезним блюзнірством робити собі славу, або як зараз модно казати Пі-Ар, на допомозі тим, хто в прямому смислі поклав життя за Україну, але кого вперто не помічається протягом всіх років Незалежності. "Нові"-старі помаранчеві урядники теж не надто квапляться приділити дещицю уваги воякам ОУН-УПА: багато з них ще досі залишаються навіть не реабілітованими, не кажучи вже про якісь інші почесті чи соціальні пільги. Наприклад, людина-легенда, сотенний УПА "Кривоніс" (в миру Мирослав Симчич), якого відвідав влітку Сашко Положинський, пройшов горнило тортур совєцьких чекістів, відсидів у тюрмах та таборах 32 роки 6 місяців і 3 дні, але й до нині залишається не реабілітованим. І хоча загартований життям вояк не скиглить та не втрачає сили Духу, однак пану Мирославу вже далеко за 80...

"Мені хотілося б, щоб то стало доброю традицією в Україні, коли люди, які в нас непогано заробляють – відомі виконавці, артисти, інші митці, підприємці, – взяли б за правило постійно приділяти крихту уваги тим, хто для нашої держави дійсно щось зробив, і не забувати, що в нас є купа людей, які потребують їхньої допомоги", – оце й усе, що вдалося "витягнути" із Сашка Положинського.


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи