Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звільнити українських моряків!

Категорія:

18 жовтня ц.р. в 90 милях від східного берега Сомалі піратами було захоплено теплохід „Panagia” (прапор Ліберії, команда – 22 особи, всі громадяни України), що виконував комерційний рейс з вантажем вугілля з Південної Африки до Туреччини. Про це «proUA» повідомили у прес-службі МЗС України. Станом на 21 жовтня ц.р. судно стоїть на якорі на відстані 2 миль від східного берега Сомалі.
Міністерством закордонних справ України та судновласником – одеською крюїнговою компанією - встановлено зв’язок з капітаном екіпажу. За останньою інформацією, всі українські громадяни живі та здорові. Члени екіпажу переміщуються по судну під контролем піратів.

З метою захисту прав та інтересів українських громадян, 18 жовтня ц.р. Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк доручив посольствам України у Великій Британії, Франції та США звернутися до міністерств закордонних справ та оборони країн перебування з проханням сприяти у пошуку можливих шляхів розв’язання ситуації із захопленням судна та членів екіпажу. Аналогічне звернення також було передано до штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Посольствам України в Ефіопії, Кенії та Малайзії доручено вжити заходів для з’ясування долі судна та екіпажу.

Врегулювання ситуації із захопленням судна ускладнюється тим, що на території Сомалі нині ведеться збройна боротьба між різними угрупованнями за контроль над столицею та південними регіонами країни. Діючих іноземних дипломатичних або консульських установ в Сомалі на даний час немає.

Міністерство закордонних справ України та судновласник продовжують вести інтенсивні переговори з метою визволення судна та повернення українських громадян – членів екіпажу на Батьківщину.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи