Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жертва толерантності

Категорія:

У середу 2 листопада виповнюється рік з дня загибелі від ножа ісламіста кінорежисера Тео Ван Гога. Ця подія, її причини і наслідки, продовжує розбурхувати Нідерланди.
В день вбивства Ван Гог їхав на велосипеді. Мохаммед Буєрі сім разів вистрілив у нього з пістолета. У перестрілці з прибулими поліцаями злочинець був поранений і заарештований. При цьому був також поранений один поліцай та один випадковий перехожий. В липні амстердамський суд засудив 27-річного ісламського Мохаммеда Буєрі до по життєвого ув’язнення.

Навіть офіційна церемонія, що відбулася в середу вранці в Амстердамі на вулиці Ліннеусстраат, де Тео Ван Гога вбив Мохаммед Буйєрі, стала приводом для полеміки, пише Liberation.

Знадобилося втручання матері кінорежисера Аннеке Ван Гог, аби на церемонію були запрошені дві подруги її сина - члени Ліберальної партії міністр по справах інтеграції Рита Вердонк та депутат Ааян Хірсі Алі, сомалійка за походженням. Ааян Хірсі Алі написала сценарій до останнього фільму Тео Ван Гога "Покірність" - про стан жінки в мусульманському суспільстві. У фільмі жінки розповідали про утиски і приниження, яким вони піддавалися від імені ісламу.

Сім’я Тео Ван Гога, правнучатого племінника художника, була проти церемонії, організованої мером-лейбористом Йобом Коеном. Вона також не хотіла виступу на цій церемонії прем’єр-міністра Яна Петере Балкененде. Мати Ван Гога обвинувачує його в тому, що одразу після вбивства сина той взяв участь в кількох мітингах „солідарності” з мусульманами Нідерландів.

Напруга в голландському суспільстві після загибелі Тео Ван Гога не спадає. У побути антимарокканські настрої виявляються у самих різних формах.
Лише у липня припинилися напади молодих нідерландців на мусульманські школи і мечеті, які обійшлися без людських жертв.

Пожортскішання антитерористичної боротьби іммігранти, о становлять 10% населення країни, іноді сприймають з образою. Зіткнувшись з проявом місцевого ісламізму, влада почала частіше проводити арешти екстремістів, посилила контроль та почала задумуватися про причини радикалізації мусульманської молоді. NEWSru.com
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи