Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Глухий кут міжнародної юриспруденції

Чорний четвер 20 березня перекреслив багато сформованих останнім часом демократичних інститутів. У першу чергу США і Великобританія поставили під сумнів самі основи міжнародного права.
Лідери цих країн своїм рішенням почати бойові дії порушили ряд ключових позицій Статуту ООН, у тому числі ст. 33, 40, 51. Порушення цих статей дозволяє однозначно трактувати дії США і Великобританії як агресію. Іншими словами, Джордж Буш і Тоні Блер з 20 березня підпадають під юрисдикцію Римського військового трибуналу.

Зрозуміло, що "бубли" (Буш-Блер) - це не Мілошевич. Але перед законом начебто б усі повинні бути рівні. І тут не досить простого вибачення перед Іраном за випадкову ракету, що залетіла на їхню територію, знищила нафтопереробний завод і убила мінімум двох людей. Ну, а за мирних жителів Іраку "бубли" перепрошувати і не збираються.

Так, Саддам - це окрема тема, він, безумовно, знаходячись на чолі Іраку, зробив сотні злочинів. І тому демократи повинні уподібнюватися Саддаму? Питання дуже важливе та істотне.

Якщо світове співтовариство проігнорує норми міжнародного права і не притягне до відповідальності за військові злочини ні Джорджа Буша, ні Блера, то після цього прецеденту на міжнародні закони може чхати кожен, беручи приклад з головних "сівачів свободи".

У тему:

Новий світовий уклад вимагає створення нових міжнародних структур

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи