Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українську книгу – українському народу

Нещодавно в Луцьку відбулася презентація книгарні “Ваша книга”, де продається винятково література видана українською.
Цей магазин з’явився в обласному центрі Волині з ініціативи Волинської обласної друкарні. Головний натхненник його появи - голова правління “Волинської обласної друкарні” Петро Головенко. Як зазначив пан Головенко, насамперед вони ставлядь собі за ціль відкрити аналогічні магазини в усіх райцентрах Волині. Вже дещо зроблено, в чотирьох із них такі магазини вже діють.

Зі слів Тетяни Лагойди, менеджера з питань книгопостачання і збуту, тут представлені в найбільшому асортименті видання волинських авторів, художня і дитяча література. До речі, остання складає відсотків 40 книжкового асортименту. Книги сюди довозять щотижня з Києва, Харкова, Тернополя, а віднедавна й із Ужгорода.

На відкриття завітали волинські письменники, журналісти та просто поціновувачі української книги. Був тут і заступник губернатора Волині Володимир Карпук, у якого, до речі, чи не найбільша приватна бібліотека в області. Він зауважив, що ця книгарня, на його думку, стане осередком книжкового життя Волині, місцем, де читач зможе зустріти письменника і запам’ятає це назавжди. Задоволені таким почином і волинські майстри пера. Окрім продажу українських книг у подальших планах прокат та обмін книг, їх реставрація, створення "Луцького книжкового клубу“, видання “Волинської літературної газети” та інше.
(За матеріалами МНК)


P.S. Нагадаємо, що в Києві також є винятково україномовні книгарні: це книгарня Володимира Яворського у торгівельному центрі “Квадрат” (під площею Слави, недалеко від метро “Арсенальна”), книгарня “Книгоноша” на книжковому ринку “Петрівка” (ряд 46 м.7 і ряд 48 м.7) та ятка "Українська книжка та музика" на тому ж такі ринку "Петрівка" (ряд 51 м.5-6).


----------------------------------------------------

В тему:

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Мова і війна

Природний закон, або як нам українізувати українців
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи