Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

90-річчя Товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка в Монреалі

Урочисте відзначення 90-річчя Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та 70-річчя жіночої організації ім. Лесі Українки відбулося в неділю 27 листопада у приміщенні «Просвіти» в околиці Вердун (Verdun).
Про історію Товариства, утворе­ного імігрантами в більшості з Галичини і Буковини, нагадав у своєму виступі ветеран організації, 81-річний Семен Процишин. Заснована 13 грудня 1913 року з ініціативи молодого священника з України о. д-ра І. Перепелиці, «Просвіта» ім. Т. Шевченка не тілька дбала про освіту української громади, але й робила значні грошові пожертви на користь інвалідів першої світової війни в Україні. З нагоди ювілею присутніх привітали Голова монреальського відділу Конґресу Українців Канади проф. Ярема Келебай, Голова Товариства «Просвіта» Роман Терлецький і Голова організації ім. Лесі Українки Соня Остапчук. Музичний подарунок для гостей підготували Наталя та Юля Костів і Дмитро Сазонов. Приємним є факт, що останнім часом до Товариства «Просвіта» вливаються нові сили — сім'ї новоприбулих імігрантів з України, зокрема ті, що приїхали в Монреаль з Аргентини.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи