Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У Галілеї неподалік міста Мегідо віднайшли арійський хрестиянський храм

Світ:

Цей храм є яскравим проявом первинного, арійського хрестиянства. На його руїнах збереглися написи давньогрецькою мовою зі згадуванням імені Ісуса Хреста, а також фрески, на яких зображені хрести, риби, трипільські свастики і орнаменти. Знайдено безліч виробів з кераміки, предметів побуту й монет.

Арійська мозаїка храму в Мегідо з рибами, хрестами, атакуючими трипільськими свастиками (за годинниковою стрілкою, "по сонцю") та безкінечниками-меандрами. 


На думку ізраїльських вчених, ця хрестиянська церква була побудована до 330 року, яким приблизно датують церкву Різдва у Вифлеємі та деякі інші храми. 

Фундамент церкви добре зберігся. На ньому можна прочитати напис на гелленській — "Ця будівля присвячена Господу Богу Ісусу Хресту". 

Археологи здивовані тим, що за вісімнадцять століть час не понищив фрески. У східній частині мозаїчного панно добре видні написи, зроблені на згадку про чотирьох жінок - Прімілію, Киріаке, Доротею й Хресту.

Ученим ще треба встановити, який слід вони залишили в історії хрестиянства.

У північній частині церковної підлоги археологи знайшли напис, зроблений на честь офіцера римської армії, на пожертвування якого й була викладена мозаїка. У протилежній, західній частині мозаїчної підлоги згадується ім’я ще однієї жінки - Акетос, з наступним поясненням: «Пожертвувала Акетос боголюбива цей стіл Богу Ісусу Хресту на пам’ять».



Але найбільше археологів здивував той факт, що замість традиційного вівтаря в центральній частині ранньохрестиянського молільного будинку стояв звичайний стіл. Вочевидь, він призначався для проведення післямолитовних трапез, на зразок тієї, що відома в усьому світі як Таємна вечеря за участю Ісуса і його апостолів. 

«Проблема в тім, що на території Ізраїлю відповідних аналогів просто немає й для коректного порівняння необхідно залучити написи, виявлені на території Антіохії й Древнього Рима», — говорить доктор Леї Дисгані, фахівець із древніх написів, яка працює у Єврейському університеті в Єрусалимі. 

Вона підкреслює також, що напис «стіл», виявлений в ході розкопок мозаїчної підлоги й використаний в тому ж контексті, у якому звичайно вживається термін «вівтар», може здійснити справжній переворот у наших пізнаннях про епоху раннього хрестиянства. 

Дотепер уважалося, що в той час хрестиянське богослужіння завершувалося колективною трапезою біля символічного жертовника — вівтаря. Однак тепер з’ясовується, що перші хрестияни збиралися після молитви за звичайним обіднім столом, точно так само, як це робили, згідно з Євангелієм, учасники Таємної вечері, що була святкуванням арійського Нового року.

Це перший знайдений храм, який відноситься до сонячного, арійського хрестиянства, ще не зіпсованого іудохрістиянською єрессю. Цей храм є матеріальним підтвердженням висновків, зроблених директором Інституту метафізичних досліджень Ігорем Каганцем: первинне хрестиянство радикально відрізнялося від нинішнього, Євангеліє було сфальсифіковане сектою фарисеїв ще до зруйнування Єрусалима (70 р. н.е.), обсяг вставок складає понад 50% - див. Пшениця без куколю. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень.

Перших послідовників Ісуса Хреста називали галілеянами або хрестиянами (від слова Хрест, що значить "боголюдина", "захисник"). Проте вже через кілька століть зусиллями фарисеїв почало домінувати слово "хрістияни" (від Хрістос - помазаник, іудейський месія, раб Єгови). Нинішнє християнство є суперечливим поєднанням народної арійської традиції, апостольського хрестиянства та іудохрістиянської єресі.

Атакуюча сварга і безконечник з найдавнішого храму, присвя­че­ного Ісусові Хресту. Мегідо (неподалік Назарета), Галілея, 230 р.


В тему:
Археологічна знахідка в Meгіддо може бути ранньохрестиянським храмом ІІІ століття
Найдавнішу пасіку відкопали поблизу Скіфополя в Галілеї
Про книгу «Пшениця без куколю»
Пшениця без куколю. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень
Навіщо Хреста загорнули в плащаницю?
Чи був Хрестос юдеєм?
Етнічна основа хрестиянства: гали—галілеяни—тиверці
Арійський стандарт

Наші інтереси: 

Пізнаємо Арійську традицію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи