Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До 189-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

24 березня к Культурному центрі України в Москві відбувся урочистий вечір та концерт, присвячені 189-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.
З промовою про геніального українського поета, художника, мислителя виступив директор Національного музею Тараса Шевченка Сергій Гальченко. Він також розповів про заходи, які плануються в Україні до 190-річчя від дня народження Шевченка, зокрема, про видання його літературної та мистецької спадщини (завершення повного зібрання творів у 12 томах). На цю програму із бюджету України виділено 5,6 млн. гривень. До 200-річчя від дня народження поета планується провести реконструкцію Національного музею Тараса Шевченка, підготувати нову експозицію різноманітних видань (факсимільні видання автографів усіх поетичних творів Шевченка, альбомів мистецької спадщини, видання його творів мовами народів світу, книг ілюстрованих творами самого Тараса Григоровича, що дасть можливість представити його майстерність і як поета, і як художника).

У концерті взяли участь народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Анатолій Паламаренко, чоловічий вокальний квартет “Явір” у складі народних артистів України, лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка Леся Харченка, Євгена Пруткіна, Володимира Дідуха, Валентина Реуса, соліст Національної опери України, соліст Великого театру Росії, заслужений артист України Тарас Штонда, лауреат Міжнародного конкурсу Сергій Самойлов, лауреат міжнародних та всеросійських конкурсів і фестивалей, концертний хор “Вікторія” (художній керівник – заслужений працівник культури Росії Світлана Горлач), Міжнародна хорова капела “Славутич” Культурного центру України в Москві (художній керівник і головний диригент заслужений артист України та Росії Олександр Сьомака). Вів концерт заслужений артист України Василь Ілащук.

На вечорі були присутні працівники Посольства України в Російській Федерації, представники української діаспори Москви та російської громадськості.


----------------------------------------------------

Інформаційна служба Культурного центру України в Москві
Юрій Кононенко
Тетяна Кузьмічова
Тел.: 7 (095) 290 5114; 7 (095) 737 8831
Факс: 7 (095) 291 7070
E-mail: [email protected]
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи