Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хроніка виродження: Преса в Британії вітає одностатеві шлюби

Світ:

Преса все більше пише про одностатеві шлюби, які було дозволено в Британії тиждень тому, і символом нового віку гей-толерантності в Британії швидко стає співак Елтон Джон.
Дейлі Мейл - бульварна газета, яку ми майже ніколи не оглядаємо - на першій шпальті в середу вміщує фото Елтона Джона в весільній сукні з мереживом, який вилізає з білої машини.

Проте всередині самої газети сказано, що це не сам Елтон Джон, а просто його двійник - окрім того, що співак не має жодного наміру укладати шлюб в сукні, то й сама церемонія ще не відбулася - вона призначена лише на середину дня в середу.

До речі, громадянський шлюб Елтон Джон та його наречений Девід Ферніш укладатимуть там же, де одружувалися принц Чарльз та Камілла, - в Віндзорі.

Навіщо ж Дейлі Мейл нарядила співака в сукню? Можливо, щоб продати побільше копій, а може, щоб таким чином висловити своє скептичне ставлення до ідеї одностатевих шлюбів.

Проте навіть консервативна преса вітає нове законодавство як таке, що дозволяє людям вступати в офіційні партнерські стосунки, не дискримінуючи їх за ознакою статі.

А часопис Індепендент, ліберальний орган, який давно виступав за одностатеві шлюби, аж на цілу сторінку вміщує репортаж про сьогоднішній урочистий день сера Елтона Джона - газета називає вечірку "найбільшим гей-весіллям року".

Року, правда,лишилося небагато, але Елтон Джон славиться своїми щорічними балами, куди гості з'являються у фраках та тіарах, і той бал вважається світською подією року. Так що весілля навряд чи буде скромним. Газети вже повідомляли про усіяну зірками шоу-бізнесу вечірку напередодні їхнього одруження, - правда, не було консенсусу щодо того, чи це дівич-вечір, чи це хлопчачник.

Отже, майже всі якісні газети вітають нове законодавство. А сьогодні свої думки в часописі Індепендент виклав прем'єр-міністр Тоні Блер. Ось що він пише: "Акт про цивільне партнерство (так називається закон) - можливо, не найбільша реформа, проведена в країні цим урядом.
Проте знищивши цю явну несправедливість, прибравши страх та забезпечивши порядок, цей акт змінить життя десятків тисяч людей на краще".

Далі пан Блер доводить, що новий закон - це заслуга Лейбористської партії, лідером якого він є, і додає: "З першого січня пари геїв та лесбіянок вперше зможуть разом усиновлювати дітей. Я радий, що лейбористський уряд запровадив ці сучасні та справедливі заходи - і не уявляю собі, аби будь-який інший уряд міг би їх скасувати".

-------------------------------------
В тему:

Від Homosapiens до Homosexuals

У Європу чи в ЄЕПу?

Тягар білої людини

Фашизм чи солідаризм?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи