Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Юрій Шухевич (УНА-УНСО): «Призначити всеукраїнський референдум для з’ясування доцільності зміни конституційного ладу" - звернення до Президента України

Вельмишановний пане Президенте! Всебічний, повний і неупереджений правовий аналіз впровадженої в грудні 2004 року політичної реформи, якою без згоди українського народу змінено конституційний лад держави, свідчить, що зміни до чинної Конституції України прийняті не у спосіб, передбачений Основним Законом держави.
Але, не дивлячись на вищевикладене, безвідповідальні політики безпідставно наполягають на її втілення в життя України в ім’я своїх егоістичних інтересів! Безчесні політикани, скориставшись надскладною ситуацією в державі під час минулих президентських виборів, відкритим громадянським протистоянням та загрозою громадянської війни, фактично силою вирвали у Вас обіцянку впровадити вказану політичну реформу з 01 січня 2006 року, незважаючи на її неконституційність.

Так, 22 грудня 2004 року Законом України № 2222, прийнятим двома третинами від конституційного складу Верховної Ради, прийняті зміни до Розділів І, ІІІ і XІІІ Конституції України.

Але, в порушення категоричних вимог ст.ст. 156-157 Конституції України, після прийняття вказаних змін до зазначених розділів Основного Закону України двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України, Президентом України до цього числа не було призначено всеукраїнського референдуму для затвердження цих змін до Конституції України.

Разом з тим, відповідно до тексту частини І статті 156 Конституції України: “Законопроект про внесення змін до розділу І “Загальні засади”, розділу ІІІ “Вибори. Референдум” і розділу XIII “Внесення змін до Конституції України” подається до Верховної Ради України Президентом України або не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України і, за умови його прийняття не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України, затверджується всеукраїнським референдумом, який призначається Президентом України”.

Крім того, частиною І статті 157 Конституції України категорично наголошено: “Конституція України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасуванння чи обмеження прав і свобод людини і громадянина...”

Але, зазначеними вище змінами до Конституції (Основного Закону) України, окрім зміни конституційного ладу країни та переходу до парламентсько-президентської республіки, була змінена виборча система України БЕЗ ЗАТВЕРДЖЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИМ РЕФЕРЕНДУМОМ, що суперечить вимогам статті 5 Конституції України, відповідно до положень якої: “Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами”.

Внаслідок викладеного, було фактично повністю скасоване конституційне активне (право бути обраним) виборче право громадян України, що не є членами олігархічних політичних партій.

Більш того, даний законопроект, в порушення вимог частини ІІ статті 156 Конституції України, відповідно до якої: “Повторне подання законопроекту про внесення змін до розділів І, ІІІ, XIII Конституції з одного й того самого питання можливе лише до Верховної Ради України наступного скликання”, був повторно, тобто двічі протягом 2004 року, розглянутий Верховною Радою України чинного скликання.

Незважаючи на викладене, будь-яких заходів по скасуванню антиконституційної політичної реформи та незаконних змін до чинної Конституції України Верховною Радою, Президентом і органами державної влади України до цього часу не вжито.

На підставі сукупності викладеного, керуючись ст.ст. 1, 3, 8, 9, 40, 156-157 Конституції України, чинними міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України і які є частиною національного законодавства України, —

В И М А Г А Є М О :

1. Призупинити впровадження антиконституційних змін до Конституції України з 01 січня 2006 року.

2. Призначити всеукраїнський референдум для з’ясування доцільності зміни конституційного ладу нашої держави на 26 березня 2006 р.



З шануванням та повагою,

Голова Української Національної Асамблеї (УНА-УНСО)
Юрій Шухевич


------------------------------
В тему:

Конституційна криза вирішується легітимним переходом до Третього Гетьманату

З’їзд УНА проголосив початок Сонячної Революції

Ключові слова Сонячного Переходу: віра, тотальність, концентрація, вибуховість

Сонячна Революція, Третій Гетьманат

Світоглядна доктрина УНА: ЖИТИ ЗА ЗАКОНАМИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ!

2006: Рік Сонячного Переходу

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи