Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Банк Азіатського Розвитку планує створення єдиної азіатської валюти

Світ:

Банк Азіатського Розвитку планує з 2006 року почати підготовку до створення єдиної азіатської валюти за зразком євро.
Як повідомляє газета "Асахі", передбачається, що в проекті братимуть участь 13 країн: Японія, Китай, Південна Корея, а також 10 держав Асоціації Країн Південно-східної Азії (АСЕАН). У перспективі організатори не виключають приєднання до них Гонконгу і Тайваню.

Першим етапом стане фіксація єдиної валютної одиниці "акю" (ACU) за зразком європейської "екю" (ECU), яку ввели в 70-х роках минулого сторіччя, відзначає видання.

"Акю" стане свого роду "валютною корзиною", що пропорційно відображає валовий національний продукт (ВНП) і об'єми зовнішньої торгівлі країн-учасниць. Банк Азіатського Розвитку стане щоденно публікувати курси всіх національних азіатських валют по відношенню до "акю".

За європейським же зразком передбачається виробити способи прив'язки національних валют до "акю" і зобов'язати країни-учасниці до проведення загальної економічної політики для скорочення валютного розриву. Про це повідомили РІА "Новини"

Проте, пише газета, різниця в стані економік азіатських країн набагато більше, ніж була між європейськими державами, тому для створення реального економічного співтовариства буде потрібно більше часу.

Ідею передбачається обговорювати на саміті керівників держав Східної Азії, який пройде в грудні в Малайзії, повідомляє "Асахі".

Штаб-квартира Банку Азіатського Розвитку знаходиться в столиці Філіппін Манілі. Зараз його очолює японець Харухіко Курода (Haruhiko Kuroda).
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи