Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хроніка реконкісти

Категорія:

МЗС України направило Росії ноту у зв'язку з подіями на мисі Сарич.
Міністерство закордонних справ України закликає Росію не порушувати положення угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, зокрема, - положення щодо місць дислокації військовослужбовців ЧФ РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Василь ФІЛІПЧУК.

«Ми чітко вимагаємо від російської сторони дотримання положень угод щодо місць дислокації військовослужбовців РФ», - сказав він.

За словами В.ФІЛІПЧУКА, з цього приводу МЗС України направило ноту Російській Федерації.

«Самовільне перевезення військових формувань іншої держави по території України є абсолютно безсумнівним порушенням пункту 5 статті 15 Міждержавної угоди про статус та умови перебування ЧФ на території України. Пересування, пов’язані з діяльністю військових формувань поза місцями їхньої дислокації, можливе лише за узгодженням з компетентними органами України”, - наголосив речник МЗС.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку саме важку бойову техніку було завезено російською стороною на мис Сарич, В.ФІЛІПЧУК сказав: «Щодо того, яка саме військова техніка пересувалася, ми, звичайно, знаємо», однак, відмовився повідомити, яка саме техніка була завезена.

В.ФІЛІПЧУК також зазначив, що в Україні не хочуть, щоб подібні провокативні кроки, як пересування військової техніки, використовувалися для створення інформаційних приводів з метою нагнітання ситуації.

Як повідомляв УНІАН, командування російського Чорноморського флоту РФ сьогодні, 19 січня, вночі заблокувало в’їзд техніки на південнобережний маяк «Сарич», розмістивши одразу ж за забором передислокований із Севастополя (з полку морської піхоти, що базується у бухті Козача) бронетранспортер (БТР). Про це нашому кореспонденту повідомив начальник маяка «Сарич» Юрій ЛЕЩЕНКО. (Ю.ЛЕЩЕНКО призначений начальником маяка кілька років тому українською стороною, після появи Постанови Кабінету Міністрів від 1998 року про перепідпорядкування усіх навігаційно-гідрографічних об’єктів в Криму Державному підприємству «Держгідрографія» Міністерства транспорту України, хоча фактично на сьогодні маяком керує представник ЧФ РФ, також громадянин України КУХАРЕНКО - УНІАН).

Як заявив в інтерв’ю УНІАН лідер Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» Олег ЯЦЕНКО, сьогодні вранці «Студентське братство» вже підготувало офіційне звернення до керівництва держави з приводу «порушення Чорноморським флотом Російської Федерації статті 15 угоди щодо Чорноморського флоту у зв’язку з несанкціонованим пересуванням військ і бронетехніки територією України, зокрема, на український маяк «Сарич». UNIAN

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи