Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нове керівництво Української національної ради

Українська національна рада – УНР, орган самоврядування українців в Сербії і Чорногорії та дорадчо-виконавчий представницький орган на найвищому державному рівні, який дбає про усі питання пов`язані із справами освіти, культурної діяльності, інформування та іншими важливими сегментами у житті української національної громади в СіЧ.
Протягом місяця грудня минулого та початком січня цього року в УНР, відбулися кадрові зміни керівництва та зміни у складі президії та поодиноких рад у складі УНР.

Члени УНР схвалили відставку голови Василя Дацишина, який у відставку пішов за власним бажанням, із приватних та професійних причин, а за нового голову обрано Василя Небесного з Інджії. Разом з відставкою колишнього голови Василя Дацишина, члени УНР проголосували і відставку Президії, а ще від раніше функція секретаря була незаповнина.

Новим секретарем УНР обрано Мирослава Гочака з Нового Саду, а також обраний і новий склад Президії УНР.

Крім голови та секретаря членами Президії стали три новообраних заступників та двоє членів: заступник голови - Мирослав Калинюк з Нового Саду, заступник голови - Славко Микитишин з Кули, заступник голови - Іван Москалюк з Кули, член Президії - Анна Ляхович з Сремської Митровиці і член Президії - Петро Копестинський з Сремської Митровиці.

Склад нової і старої Президії змінився в тому, що новими членами стали Мирослав Калинюк та Анна Ляхович.

У складі УНР діє декілька постійних та тимчасових Рад та комісій, де також дійшло до двох змін. Головою Ради у справах культури залишився Славко Микитишин, а головою Освітньої ради надалі є Борис Небесний з Нового Саду. Новообраним головою Ради по інформуванні є Василь Дацишин з Кули, а головою Ради у справах фінансів та економiки стала Анна Ляхович. На останньому засіданні УНР яке відбулося 16-го січня схвалена ініціатива щодо заснування Ради пропозицій та скарг, а також веріфіковано мандат Фестивальної ради, 3-го Фестивалю української культури “Калина“, який цього року відбудеться кінцем червня у Сремській Митровиці. Головою Фестивальної ради обрано голову ТПУК “Коломийка“ Івана Мороза з Сремської Митровиці.

УНР числить 18-еро членів, а мандат в цьому складі, триватиме ще півтора року, точніше до літа 2007-го, коли мають відбутися чергові вибори.


Мирослав Гочак, секретар УНР
Інфо-служба Товариства “Просвіта”



На фото склад новообраної президії УНР:
Стоять з ліва: Славко Микитишин (заступник голови), Петро Копестинський, Мирослав Калинюк (заступник голови), Мирослав Гочак (секретар)
Сидять з ліва: Іван Москалюк (заступник голови), Анна Ляхович, Василь Небесний (голова)



Drustvo za ukrajinski jezik, knjizevnost i kulturu “PROSVITA”
Devet Jugovica 3/3,
21000 Novi Sad,
Srbija i Crna Gora
tel: +381 (64) 16 17 348 – Predsednik,
+381 (64) 16 10 432 – Sekretar
e-mail: [email protected]
internet: www.prosvitaukrainian.org.yu

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи