Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Особам у шоломах вхід заборонений

Світ:

Англійські футбольні вболівальники в шоломах, стилізованих під фашистські каски, будуть виганятися з матчів чемпіонату світу, що пройде цим летом у Німеччині. Як повідомляє британська «Telegraph», з таким попередженням виступили в неділю 22 січня власті ФРН.

На білих пластмасових шоломах, що нагадують предмети уніформи німецьких солдатів часів Другої світової війни, зображений червоно-білий англійський прапор з написом на ньому: «No one likes us» (Нас ніхто не любить).

(Зауваження: мова йде саме про англійський прапор, що представляє собою прямий червоний хрест на білому полі. Відомий всім прапор Об’єднаного Королівства – так званий «Юніон Джек» – є поєднанням англійського, шотландського та валійського прапорів.)

На конвеєр фанатську атрибутику поставили голландські виробники, які стверджують, що вдягати таку атрибутику треба виключно “для приколу”. В самій Голландії вже продано біля 100 тисяч «прикольних» шоломів.

Але в Німеччині голландське почуття гумору не зрозуміли - уже вчора футбольне керівництво і правоохоронні органи ФРН нагадали: за законами країни публічна демонстрація нацистської атрибутики вважається злочином, і заїжджих болільників це, між іншим, теж стосується.

Начальник спеціального «футбольного» відділу поліції ФРН Андреас Морбах назвав голландські шоломи потенційною провокацією. «Некрасиво порівнювати спортивний захід з війною, - відзначив Морбах, - І ті, хто вдягає такі шоломи, роблять це не жартома, а з явним наміром образити. Усі натяки на війну викликають неприємні почуття».

Питання про шоломи керівництво німецької поліції збирається обговорити з представниками ФІФА. Очікується, що буде введена заборона на носіння подібних головних уборів і демонстрацію будь-якої іншої нацистської атрибутики, що на думку влади, може спровокувати хвилю насильства з боку хуліганських елементів у середовищі німецьких футбольних фанатів.


----------------------------------------------------

В тему:

Вермахт, футбол і Голландія

ФІФА: толерантність і патріотизм несумісні
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи