Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Іран направить експертів у концтабори

Категорія:

Несподіваного розвитку отримав скандал навколо висловлювань Президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада.
Нагадаємо, що у грудні, під час виступу перед жителями міста Захедан, якій демонструвався у прямому ефірі, Махмуд Ахмадінеджад заявив, що голокост є міфом. Ця заява викликала різке засудження з боку ряду керівників західних країн.

Минулого тижня офіційний Іран проголосив про намір провести наукову конференцію з вивчення міфу про голокост. На початку цього тижня голова британського уряду Тоні Блер розкритикував іранський план провести конференцію, що ставить під сумнів голокост. Блер назвав цей план “шокуючим, безглуздим та дурним”. Він заявив, що Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад “повинен своїми очима побачити свідчення голокосту в європейських країнах”.

У середу 25 січня офіційний Тегеран заявив, що готовий направити групу незалежних експертів у колишні нацистські табори смерті в Європі, щоб на місці вивчити свідчення про голокост.

“Ми вітаємо запрошення британського прем’єр-міністра Тоні Блера відвідати місця голокосту, - цитує висловлення глави іранського зовнішньополітичного відомства Манучера Моттакі інформаційне агентство IRNA. - Ми готові направити групи незалежних експертів у місця, про які говорить пан Блер”. При тому Моттакі відзначив, що до складу цих груп увійдуть люди, “які не співчувають тим, хто робив злочини, і які не співчувають сіоністському режиму”.

А ще напередодні, у вівторок 24 січня офіційний Тегеран ще раз підтвердив свій намір провести конференцію по вивченню міфу про голокост, при цьому обвинувативши Блера в “нетерпимості” за критику іранського наукового симпозіуму.

“Висловлення британського прем’єр-міністра Тоні Блера є образою для усього світу, - заявив прес-секретар іранського МЗС Хамід Реза Асефі. – Протягом півстоліття поборники голокосту з усіх трибун відстоювали свою позицію. Тепер вони повинні вислухати інших”.



В тему:

Голокосту не було – вважає президент Ірану

Президент Ірану запропонував перенести Ізраїль до Європи

Махмуд Ахмадінежад: "Стерти з лиця землі"

В Франції відправлений у в'язницю критик міфу про «голокост»

Конференція "Діалог цивілізацій: сіонізм – найбільша загроза сучасній цивілізації"

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи