Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запитай Миколу Карпюка. Наприклад, про те, чому Бог любить УНА-УНСО? (постійно оновлюється)

Намір УНА-УНСО здійснити "перезавантаження Матриці" в Україні викликає все більшу зацікавленість, особливо серед студентської молоді. Про наміри цієї політичної сили, її погляди і поточний стан речей ми тепер можемо дізнатися з перших рук - від заступника голови Української Національної Асамблеї Миколи Карпюка.
Для цього заходьте на форум "Народного Оглядача" і поставте запитання, яке вас насправді хвилює. Чим гостріше, тим краще.

Перше запитання:

Пане Миколо! З погляду нумерології для УНА-УНСО найбільше підходить число три. По-перше, воно безпосередньо присутнє у вашій програмі "Сонячна революція, Третій Гетьманат". По-друге, три - це координаційне число у військових структурах, а ваша організація має мілітарний присмак. А тепер признавайтеся, як вам вдалося організувати третій номер УНА у виборчому бюлетні? Чи це випадковість?

Відповідь:

Ми завжди розраховуємо на власні сили й підтримку Божественних сил. Тому будь-які життєві ситуації сприймаємо цілком спокійно.

Так трапилося і з жеребкуванням у ЦВК. Наш представник - Сергій Гудзь витягнув 42-ий номер учасника жеребкування.

Сергій Гудзь витягнув 42-ий номер учасника жеребкування

Знаходячись у розпачі від цього, він зателефонував своїй коханій. Вона ж заспокоїла його тим, що впевнено сказала:"Не бійся. Мені приснилося, що ти витягнеш третій номер для УНА в бюлетені ". Коли ж Сергій вийняв з барабану папірець і розкрив його, там дійсно виявилось число три.

Бог любить Трійцю!

Можете собі уявити, як він після цього розцілував свою кохану :)

Я дивлюся на цю історію як на черговий прояв Божої любові до Української Національної Асамблеї. Творіть і не бійтеся, та будьте упевнені - Бог вас любить! Тоді все у вас вийде.

Вашу програму зміни суспільного ладу в Україні називають "перезавантаженням Матриці". Ви що, справді задумали щось таке зробити?

Так. Кволу, немічну, безлику, бездуховну сучасність ми прагнемо наповнити життям. Декалог Українського націоналіста починається такими словами: «Я – Дух одвічної стихії, що зберіг тебе від татарської потопи і поставив на грані двох світів творити нове життя!» Сьогодення – це грань двох світів. Україна мусить трансформуватися в «Ноїв ковчег» і вивести людство в Новий світ. Процес трансформації ми називаємо Сонячною революцією. Так що – ласкаво просимо в революцію. Найближча мета — конституційний перехід від охлократичної «Матриці» до відповідальної моделі народовладдя — Третього Гетьманату. Якщо хочете, можете це назвати «перезавантаженням».

А Ви не намагалися, просто для різноманітності, керуватися в своїх вчинках здоровим глуздом, без всього цього, остогидлого переважній більшості Українців містицизму?

- Здоровим глуздом доводилось керуватись коли був командиром загонів УНСО в Придністров’ї, командиром корпусу УНСО «Арго» в Грузії, коли відпочивав на нарах Кучмівських в’язниць. Здоровий глузд мені говорить: «Ситуація в Україні нагадує 1917 рік. Хаос у структурах влади спричинює дестабілізацію в державі. Політичний зоопарк розшматовує Українське національне тіло по частинах, відстоюючи свої вузько партійні інтереси, точніше кажучи – інтереси кількох грошових мішків. Вони готові продати не те що Україну, а й рідну матір для задоволення власних потреб і амбіцій. Ситуація у 17-тому закінчилась тим, що голодні «ярославскіє рєбята» потопили в крові нашу державу. А що буде тепер? Або ми наведемо свій — Український лад, або чергова поразка, яка буде смертю для України.

Микола Карпюк і Анатолій Лупиніс Листопад 1993 рік. Анатолій Лупиніс вручає Миколі Карпюку орден "Вахтанга Горгасала" - державну нагороду Республіки Грузія "за проявлені відвагу, мужність і героїзм під час захисту територіальної цілісності Грузії" (наказ Президента Грузії Едуарда Шеварнадзе від 15.12.1993).


Пане Миколо чи відомо Вам, що на сайті www.km.ru зараз публікується стаття "Украинская «Матрица». Перезагрузка." Цікаво знати чи це не пряма реакція ворогів на спробу нашого відродження і конкретно на Вашу програму?

Єдиною відповіддю на всі українофобські нападки буде створення Великої Української держави й Великої Української Нації. Варто пам"ятати, що на Євроазійському просторі не може існувати два геополітичних центри - Москва й Київ. Мусимо зробити все для того, щоб таким центром став Київ. Нехай собі волають москалі. Наближається той час, коли вони самі подавляться своєю жовчу. Нам потрібно робити своє - йти вперед, до сяючих вершин! З нами Бог і перемога!

Чим УНА відрізняється від інших патріотичних партій? Зокрема, від ВО "Свобода" Олега Тягнибока?

- Українська Національна Асамблея відрізняється від усіх існуючих партій. УНА – навіть не партія. Це духовний орден. Головна відмінність полягає втому, що ми об’єднуємо в своїх рядах воїнів, котрі свідомі своєї місії до кінця відстоювати інтереси Української нації, повністю віддати себе Ідеї нації.

У наших рядах немає олігархів і ми не користуємося їхніми фінансами, а тому є незалежні. У сьогоднішній критичний для долі України час ми – єдині, хто пропонує реальний вихід із кризи й подальший прогрес держави та суспільства. Цей вихід полягає в докорінній зміні системи державного управління. Ми пропонуємо замінити систему горизонтального розподілу влади з її абсолютною безвідповідальністю й безкарністю на вертикальний розподіл влади, який передбачає персональну відповідальність керівників (від голови держави до найменшого управлінця) за плоди свого управління.

А мене цікавить інше - що заважає об`єднатися цим патріотичним партіям? Спільний блок мав би реальні шанси подолати прохідний бар`єр. А "чим відрізняється" тільки шкодить...

Вийшло так, що Тягнибок відпрацював свій проект виборчої кампанії, в якому немає місця УНА. Добрий цей проект чи поганий — покаже час. Як би там не було, ми йдемо окремо з своєю програмою конкретних дій – див. Програма Української Національної Асамблеї «СОНЯЧНА РЕВОЛЮЦІЯ, ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ»

Що ви розумієте під нацією?

Нація — соборна особистість, яка є консолідованим, єдиним, живим організмом. Подібно до людської особистості, вона має свою душу (психіку), свої таланти, свою життєву місію. Нація — це структурована система з чіткою ієрархією, яка надає їй організовану форму і забезпечує відпорність зовнішнім ворожим чинникам.

Структурування національного організму ґрунтується на основі забезпечення чотирьох соціальних функцій: 1) пізнання світобудови та її законів, 2) державне управління й національна безпека, 3) організація господарської діяльності, 4) виконавча професійна діяльність. Кожну з цих функцій можуть виконувати лише ті люди, які мають відповідні здібності й кваліфікацію. Для власного життя й розвитку національна система формує чотири підсистеми, які мовою наших предків — аріїв — називаються варнами:

- брахмани (люди духу, мудреці);
- кшатрії (державні керівники, воїни);
- бізнесмени (організатори-господарники);
- спеціалісти (професійна діяльність).

Усі варни є однаково необхідними для правильного функціонування національного організму. Разом вони забезпечують гармонію розвитку суспільства. Чим швидше людина знайде свою природовідповідну діяльність, стане на відповідний собі варновий шлях, тим більше в неї постає шансів максимально розкрити свій потенціал. Лише в природовідповідній, спорідненій праці розвивається людський дух, людська особистість розкривається як образ Божий.

Життя нації можливе лише завдяки ієрархії. Без ієрархії — хаос, за яким настає руїна або й смерть самої нації. Визначальне місце в ієрархії посідають варни брахманів і кшатріїв. Їх призначення — служіння Богові й народу. За своєю природою загальне благо вони ставлять вище власних благ. Брахмани і кшатрії є організуючим чинником по відношенню до нації. Варна кшатріїв здійснює безпосереднє керівництво державою. Брахмани — духовні провідники нації. Сила цих двох варн у їх тісній взаємодії. Влада кшатріїв, яка має постійну підтримку брахманату й керується його порадами, непереможна, бо озброєна могутньою силою, що йде від Бога (читайте світоглядну доктрину УНА )

Наведіть будь-ласка кількісну інформацію про прихильників УНА-УНСО в різних регіонах. Було б дуже добре також знати динаміку зміни цих кількісних показників.

Структурні підрозділи УНА-УНСО знаходяться у кожній області України. Динаміка росту наших прихильників зростає. Висвітлювати її немає потреби. Є потреба в безпосередній співпраці з окремими середовищами, об’єднаннями, окремими людьми для досягнення спільних цілей.

Надзвичайну увагу ми приділяємо тим регінам України, які знаходяться в набільш загрозливій ситуації, зокрема в Криму. І радує те, що ми маємо непогану підтримку з боку наших кримських співвітчизників.

Україна перебуває в хаосі. Для виходу з нього необхідно формувати Українську Національну силу. УНА-УНСО — це кістяк такої сили. Щодо чисельності: нас достатньо, щоб робити серйозні зауваження для різноманітних антидержавних чинників, але трохи замало, щоб остаточно навести лад в Україні.

Чи робилися якісь спроби обєднання між УНА-УНСО та іншими патріотичними рухами (напр., "Свобода" Тягнибока, але не тільки).

Нами було докладено багато зусиль для створення правого блоку. Однак амбіції наших "патріотів" не дали можливості досягти цього. Серед "патріотів" дуже багато демагогів, а тих, хто здатен на конкретні дії поза межами УНА-УНСО, одиниці. Тому "патріоти" завжди бояться йти на об"єднання з УНА-УНСО, бо це накладає певний ризик і відповідальність. Простіше, користуючись демагогією, наблизитись до владного корита й мати задоволення сьорбати з нього, не нести ні за що відповідальності та ще й з піною в роті кричати про свій націоналізм.

Чи можете трьома реченнями пояснити, що таке УНА-УНСО, для чого вона йде в парламент і що треба робити для наведення ладу в Україні?

УНА-УНСО — це організований політичний і силовий захист українського народу.

УНА йде в парламент для того, щоб його скасувати.

Лад в Україні буде тоді, коли відбудеться перехід до правдивої моделі державного управління - Третього Гетьманату.

Як Ви ставитеся до попереднього керівництва УНА (зокрема до п.Корчинського) та до його дій?

Корчинського заслали в наші ряди для того, щоб контролювати Організацію і у відповідний момент звести на манівці. Ми очистились від нього ще в грудні 1997 року. Після відомих подій акції «Україна без Кучми» УНА-УНСО зазнала серйозних гонінь з боку кучмівського режиму. Ряд чільних діячів було засуджено. Це була важка сторінка історії нашої Організації. Після виходу на свободу наших політв’язнів ми навели порядок у своїх рядах. Сьогодні наші структури існують в усіх областях України. УНА-УНСО знову є монолітною силою.

Якби ви пройшли 3%-вий бар’єр до Верховної Ради, які б були Ваші головні дії щодо виправлення ситуації в країні?

В Україні не буде ніяких позитивних змін поки ми не запровадимо правдиву систему державного управління. Тому в першу чергу необхідно прийняти нову Конституцію України, в якій би були чітко розписані основи повноцінного народного управління державою, стосунки народу та влади, механізми контролю влади, персональна відповідальність кожного державного управлінця, оцінка діяльності влади народом, винесення винагороди або покарання керівникам держави, тобто все те, що міститься в програмі УНА „Сонячна революція. Третій Гетьманат”. А далі запровадити механізм легітимного переходу України до нової моделі державного управління.

А що робити, якщо Гетьман, припустимо, порушить Конституцію і застосує брутальний силовий тиск?

Спокуса узурпувати владу існує за будь-якої моделі державного управління. Єдиним інструментом запобігання такій спокусі може бути лише сильний народ. Слабкий народ буде завжди жертвою диктатури, незалежно від того чи це авторитарна влада, чи псевдодемократична, як сьогодні. Український народ має переможний досвід активного опору узурпації влади, і це при тому, що протистояти доводилось бандитській владі.

Сьогодні постає гостра необхідність самоорганізації українців у місцеві громади, що в усі часи історії українського народу було важливою складовою його виживання, самовідродження й розвитку. Це є важлива передумова формування відповідального за свою долю громадянського суспільства, перетворення Українського народу на духовно і організаційно сконсолідований національний організм. З цього має початися робота першого обраного народом Гетьмана.

Україні вкрай необхідно ліквідувати існуючу систему адміністративного управління, успадковану від СРСР, та перейти до нового адміністративного устрою за схемою “центр – округ – населений пункт”. Для цього потрібно поступово сформувати приблизно 100 органічних округів з великими можливостями самоврядування. Поступове зменшення впливу обласної ланки управління аж до повної її ліквідації та надання широких самоврядних прав місцевим громадам відкриє новий простір для самореалізації українського духу. Передача широких самоврядних повноважень територіальним громадам дасть можливість оперативно вирішувати актуальні питання життя суспільства, дозволить розвантажити центр від дріб’язкових проблем і сконцентрувати увагу на стратегічних напрямках розвитку нації та держави.

Українська людина повинна стати повноправним господарем свого природного, економічного, інформаційного, духовного простору. Вона має бути захищена від усіх форм агресії. Цьому допоможе плекання культури народної самооборони і право на володіння вогнепальною зброєю. На території кожної громади буде сформовано свій підрозділ народної самооборони (новітня форма козацтва), який входитиме в загальноукраїнську систему. Система самооборони включатиме в себе широкий спектр діяльності: безпека території проживання громад (у т.ч. від терористів); захист приватної, громадської й загальнонародної власності; плекання та захист екологічної культури; захист інформаційного простору; захист культурних і духовних традицій.

Запропонована модель державно-адміністративного устрою дасть можливість поширити персональну відповідальність на всіх рівнях влади. Система народної самооборони буде основою безпеки Українського народу від усіляких спроб узурпації влади. Власне сьогодні цю роль виконує УНА-УНСО. Яскравим прикладом цього є наша боротьба з режимом Кучми.

Якби УНА-УНСО пройшла до Верховної Ради, то які дії б робилися, щоб запровадити "правдиву систему державного управління"?

Щодо переходу до правдивої моделі державного управління, то такий перехід мусить бути цілком легітимним. Для прийняття нової Конституції, побудованої згідно з концепцією Третього Гетьманату, необхідно буде скликати Конституційні збори. Нова Верховна рада не буде здатною до запровадження системних перетворень в Україні. Її реально потрібно буде розпускати. Наші депутати у ВР – не що інше, як плацдарм Української нації у боротьбі за Україну. Українському народу потрібно ще вибороти Україну. Вона не в українських руках. Для перемоги в боротьбі за Україну необхідно сформувати Українську національну силу. УНА-УНСО якраз і формує таку силу довкола себе.

І все ж таки? Чому УНА і «Свобода» йдуть окремо у теперішній «виборчій» кампанії?

Тому, що в нас не було суми, вказаної Тягнибоком, для формування блоку.

Не наша вина, що не вдалося зробити блок із «Свободою». Про це я вже писав.

Чому Верховна Рада не реабілітувала 19 політв’язнів з УНА-УНСО, що були учасниками акції «Україна без Кучми» 9 березня 2001 року?

22 грудня 2005 року було прийнято за основу закон про нашу реабілітацію. Через позицію нардепів Шкіля й Шуфрича цей закон не прийняли вцілому. У нинішній Верховній раді більшість кучмістів. Як же вони будуть реабілітовувати нас — тих, хто з ними боровся?

Знаю одного члена УНА, який переконував мене (і досить активно), що буде голосувати тільки за БЮТ: іншої сили він не бачить! На моє: ти ж член УНА? відповідь: - краще віддати голос за прохідних. Я в корені з ним не згоден, але переконати його не вдалось. Ось і такі є члени УНА.

Здогадуюсь, про кого Ви говорите. Він давно не член УНА, а є членом "Батьківщини". Щодо голосування — голосуйте так, як підкаже Ваше серце. Я ще жодного разу не віддав свій голос партії, якій не вірю. І не шкодую!

Чому мало літератури, агітаційних чи просто ознайомлюючих матеріалів?

Важко змагатися з партіями, які утримуються олігархами. Сьогодні за агітацію потрібно платити колосальні кошти. Чому в нас їх не вистачає? Тому, що Кучмодром намагався знищити нас цілком. Не вдалося. Ми відродились. Хоча замало часу мали для підготовки до виборів. Проте, з нами Бог, а значить швидко — ПЕРЕМОГА!

Ви можете роз’яснити, чому УНА-УНСО розкололася аж на чотири УНА-УНСО (Шухевич, Шкіль, Тима, Коваленко)? В кого скільки осередків, людей?

Після відомих подій 9 березня 2001 року було ув’язнено лідерів УНА-УНСО, значна частина членів організації змушена була переховуватись. Ситуацією скористалась тодішня президентська адміністрація й використала Коваленка для того, щоб взяти під контроль УНА-УНСО. Вчинивши підробку документів, Коваленка було представлено як голову УНА. Обласні організації відмовились йому підпорядковуватись. Але він завжди міг найняти певну кількість молоді для проведення провокативних акцій нібито від УНА-УНСО.

У квітні 2002 р. на свободу вийшов Шкіль, ставши народним депутатом. Він одразу ж приєднався до БЮТ. На замовлення БЮТ Шкіль повів політику перетворення УНА-УНСО на громадську організацію, яка мала виконувати роль "шістьорок" БЮТ.

З цим не погодився Тима й зареєстрував свою громадську організацію УНА-УНСО, яка є придатком для Руху Бойка. Після виходу на свободу всіх політв’язнів була проведена робота по відродженню організації. Коваленка ми вигнали від себе й забрали в нього УНА як юридичну особу. Він тепер створює якийсь «Спас» і до нас немає жодного відношення.

Остання крапка у наведенні порядку в УНА-УНСО була поставлена 15 жовтня 2005 року на ХІХ З’їзді організації. Усі обласні організації підпорядковані нам і сьогодні УНА-УНСО є монолітною силою. Розмови про те, що УНА-УНСО розкололась на чотири організації є неправдою. Існують у Шкіля й Тими зареєстровані громадські організації, які називаються такими словами, що містять абревіатуру УНА-УНСО. Проте вони існують на папері та в думках Шкіля й Тими. Шкода. Проте ці люди зробили свій вибір. Це їх право. А Організація йде далі — до звершення нашої Ідеї.

Наш шлях важкий. На цьому шляху нам довелося понести чимало втрат. Наш шлях политий кров’ю наших побратимів і наших ворогів. Багатьом нашим побратимам довелось відбути різні терміни ув’язнення як в Україні, так і за її межами. Досить часто доводиться перебувати в стані надзвичайного напруження. Від цього напруження інколи в когось здають нерви, а окремі вичерпують свої сили. Хтось відходить, на їх місце стають нові бійці. «Життя триває, точиться війна!»


----------- Зареєструватися і поставити запитання


В тему:

Бог любить Третій Гетьманат

Виборчий список УНА до ВР-2006

Українська Національна Асамблея (УНА-УНСО): коротка історія, структура, контакти

Світоглядна доктрина УНА: ЖИТИ ЗА ЗАКОНАМИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи