Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Позачерговий з’їзд “Конгресу захисту української мови”

Категорія:

Досить односторонньої толерантності!
Сьогодні, 4 березня, в Палаці мистецтв “Український дім” зібрався другий позачерговий з’їзд міжнародної громадської організації “Конгрес захисту української мови”. Його було скликано в зв’язку із загостренням в Україні ситуації навколо надання російській мові статусу другої державної, спровокованою безвідповідальними антидержавницькими заявами деяких політичних сил та окремих політиків.

Виступаючі висловили своє занепокоєння станом української мови в Україні та роздмухуванням мовного питання українофобами всіх мастей. Зокрема, Лесь Танюк назвав те, що відбувається зараз в Україні “неоголошеною війною проти української культури”.

У виступах делегатів прозвучали і конкретні пропозиції виходу з мовної кризи на державному рівні.

Одночасно зі з’їздом перед “Українським Домом” проходила плакатна акція в підтримку української мови як єдиної державної.


Довідка “Народного Оглядача”: Міжнародна громадська організація “Конгрес захисту української мови” була створена у вересні 2004 року. Метою діяльності організації є розвиток, впровадження і захист української мови. Поштовхом до створення “Конгресу захисту української мови” стала довідка Рахункової палати України “Про результати аналізу виконання Комплексних заходів щодо всебічного розвитку та функціонування української мови, планування та використання коштів Державного бюджету України на їхнє впровадження”, яка висвітила жалюгідний становище державної мови. Голова організації - Валентина Стрілько.

Контакти:
тел./факс (044) 286-10-24
8-067-233-78-68 (Олеся Василівна Стельмах)


----------------------------------------------------

В тему:

Мова і війна

Створено Конгрес захисту української мови

Українська мова - це не хрін моржовий

Проект Сенсар

Природний закон, або як нам українізувати українців

Не будь байдужим!

Брахманат СПІЛЬНА ДІЯ

УНА-УНСО їде в Крим
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи