Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бельгійський священик звинувачений у расизмі за попередження про загрозу ісламізації Європи

Світ:

Популярний в Бельгії католицький священик Самуель Оздемір, настоятель церкви Святого Антонія Падуанського в Шарлеруа, був звинувачений владою у расизмі за проповіді щодо загрози ісламської експансії в Європі.
Зокрема незадоволення уряду викликав виступ священика по місцевому телебаченню в 2002 році, під час якого він назвав кожну мусульманську дитину, народжену в Європі, „бомбою уповільненої дії для дітей європейської культури, які незабаром стануть тут меншістю”.

Бельгійська урядова правозахисна організація „Центр за рівні можливості і спротив расизму” кваліфікувала дану заяву як „розпалення расової ненависті” і рекомендувала взяти отця Самуеля під варту до винесення судового вердикту. Проте священик у відповідь на висунуті звинувачення ще раз публічно озвучив думку про „бомбу уповільненої дії” і заявив, що опинитися в ув’язненні за свої переконання буде для нього честю.

Крім того, він закликав своїх прихожан супроводжувати його шляхом до суду, запропонувавши „перетворити цей шлях на екскурсію і явитися до будівлі суду у переповнених автобусах”.

Отець Самуель дуже популярний в Бельгії – його храм відвідують сотні людей з усієї країни, а також з півночі Франції, прихід заповнений молоддю та дітьми. Самуель Оздемір править довгі 4-годинні меси на латині, не сприймаючи богослужбові реформи Католицької церкви останнього століття, повідомляє Інтерфакс з посиланням на "Брюссельський журнал".

У своїх проповідях він зазвичай закликає боротися з секуляризмом та ісламською експансією на Захід, а також попереджає про реальність загрози громадянської війни в Європі.

„Такого поняття як помірковані мусульмани просто не існує”, - стверджує священик.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи