Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проблема трудової міграції для України стала набувати загрозливих масштабів

Категорія:

Проблема трудової міграції для України впродовж останніх 5 років стала набувати загрозливих масштабів унаслідок різкого погіршення соціально-економічної ситуації в Україні в цей період. Про це йдеться в спеціальній доповіді Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової “Стан дотримання та захисту прав громадян України за кордоном”, розданій депутатам.
Як передає кореспондент УНІАН, у своїй доповіді Н.КАРПАЧОВА наголошує, що мільйони українських трудових мігрантів, більшість з яких почали працевлаштовуватися в Росії, країнах Західної Європи та Північної Америки, змушують державу по новому оцінити її роль у захисті прав та свобод громадян.

На її думку, ситуація ускладнюється тим, що більшість громадян України перебуває за кордоном у статусі нелегальних мігрантів, які є найбільш дискримінованою та незахищеною категорією іноземців, права яких порушуються найбрутальнішим чином.

Уповноважений з прав людини наголошує, що на міграційні процеси в Україні значною мірою впливають такі явища як бідність та рівень безробіття: “Усе більше змушені виїжджати за кордон ті громадяни, для яких залишитись в Україні означає приректи себе на злидні та бідність”.

Н.КАРПАЧОВА наводить дані соціологічного опитування, проведеного Західно-українським центром “Жіночі перспективи”. Відповідно до цього дослідження, українці-заробітчани в Італії з-поміж причин, які спонукали їх до виїзду за кордон, назвали: низьку заробітну плату в Україні - 52,8%, безробіття - 31,7%, необхідність повернення боргів - 29,7%.

Тому, на її думку, першочерговим завданням у напрямі подолання негативних наслідків трудової міграції з України має стати здійснення виваженої економічної політики, орієнтованої, передусім, на зменшення рівня бідності та безробіття, підвищення частки оплати праці у складі реальних доходів населення, забезпечення стабільного зростання національної економіки і поступове наближення доходів громадян України з початку до рівня сусідніх країн таких, як Росія, Польща тощо, а з часом і до рівня доходів у Греції, Португалії та Італії, економіка яких зараз поглинає значну частину українських трударів-мігрантів.


В тему:

Слово про еміґрацію – широкому загалу

Українці в країнах Бенілюксу

Довідник “Неурядові правозахисні організації України”

Стратегія Четвертої хвилі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи