Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зовнішня релігійність + ринковий утилітаризм

Керована Бушем американська нація відтепер вважає себе новим обраним народом, місія якого полягає в тому, щоб здобути перемогу над фантасмагоричною "віссю зла". Ця риторика релігійної війни є новою формою прояву духу тоталітаризму.
Свій день Буш починає з молитви на колінах і щоденного вивчення Біблії. Наради в його кабінеті також регулярно починаються з молитви. Глава республіканців у Палаті представників вважає, що Бог обрав Буша, щоб сприяти просуванню "біблійного бачення світу".

Навколо Буша сформувався дуже тривожний альянс, до складу якого входять євреї-неоконсерватори і вкрай-правий євангеліст, що засвоїв погляди Роберта Кагана, історика і оспівувача нової американської імперії. Ці люди зневажають "стару Європу", у всякому разі ту Європу, що намагається хоч якось самостійно існувати.

Однак у дійсності, за всією цією зовнішньою релігійністю оточення Буша приховуються відверто утилітарні інтереси. Завдяки Бушу, сьогодні більш, ніж коли-небудь, громадське життя підпорядковане інтересам ринку, зокрема, інтересам техаських олігархів У Буш-молодшого, як і в його батька, є зв'язки з виробниками озброєнь, у сфері фінансових послуг, високих технологій і нафтохімії.

Джордж Буш і Дік Чейні - обоє вихідці з нафтового сектора, що широко фінансував їхню передвиборну кампанію. Відкрити Ірак для таких компаній, як Exxon, Mobil і Amocco — значить відшкодувати цей борг. 24 січня Пентагон визнав, що ним розроблено план, який передбачає встановлення контролю над 1500 іракськими нафтовими свердловинами, що через певний час зможуть продукувати приблизно 9 мільйонів барелів нафти.

Насьогодні США, населення яких складає 4% від населення земної кулі, споживають 25% енергії всієї планети! Протягом двадцяти років їм доведеться імпортувати 75% своєї нафти... Завдяки контролю над другим у світі за величиною родовищем вуглеводнів, Буш і його компаньйони зможуть зробити масштабний переворот на світовому нафтовому ринку, що дозволить їм здійснювати постійний шантаж в області постачань нафти і цін на неї.

США не потерплять, щоб незалежна регіональна держава мала право безпосередньо контролювати експлуатацію своєї нафти і ціни на неї. Справжній злочин Іраку полягав саме в цьому, а аж ніяк не у вторгненні в Кувейт у 1990 році, використаному Америкою для розв'язання першої війни в Затоці, настільки бажаної і вигідної для імперії.


У тему:

Війна - це бізнес

Єврейські еліти США штовхають цю країну до армагеддону

Брудні справи апологета “нового американського століття” Річарда Перла

Рубікон перейдено

Головна причина війни — в американській ідеології


Війна без кінця


Глухий кут міжнародної юриспруденції

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи