Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сумна вістка

Від нас відійшов упокоївшись у мирі Божім активист української громади Нового Саду та Петроварадина Мирослав Корпак, людина великої енергії та порушувач і виконавець багатьох спільних проектів, невтомний працівник Новосадської філії Товариства української мови, літератури і культури “Просвіта”.
Мирослав Корпак народився 1953-ого року у селі Бабиновці біля Принявора у Боснії, щоб завершивши Новосадський природно-математичний факультет працював викладачем у Інджії та Будісаві. Мирослав активно сприяв відродженню активностей української громади Нового Саду та місця його мешкання Петроварадині, активно брав участь у підготовці наших дітей до Літніх шкіл україністики, завдяки Йому у спільній роботі порушено і факультативне вивчення української мови у школах у Новому Саді та Будисаві, небощик Мирослав був активний у здійсненні багатьох ідей, коли потрібно було мати надійну людину котра авторитетом та завзятістю сприятиме гуртуванню та конкретному виконанню для загального національного добра. Мирослав Корпак був заступником голови Новосадської філії Товариства “Просвіта” і голова освітньої комісії. Українська громада відходом Мирослава Корпака втратила людину котра поважаючи інших завжди була готова допомогти, людину котра уміла і знала гуртувати навколо себе.

Мирослав Корпак похований у суботу 5-го квітня на цвинтарі у Петроварадині, поховав його о.Михайло Холошняї, а від імені української громади прощальне слово висловили Василь Дацишин голова Товариства української мови, літератури і культури “Просвіта”, та Борис Небесний голова Новосадської філії Товариства “Просвіта” .

У жалобі залишилися його сім`я, дружина Божіца, син Неманя та мати Наталія.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи