Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Benetton вшиває чіпи в одяг

Світ:

Італійська компанія Benetton збирається вшивати у свій одяг крихітні передавачі, що дадуть можливість на центральному комп'ютері фіксувати весь шлях товару від заводу-виготовлювача до клієнта кожного з 5000 магазинів компанії.
Benetton – не перша в цьому починанні. Тенденція відслідковувати товар здобуває широке поширення. Тим часом голландська компанія Philips уже випустила 15 млн. бірок-мікросхем для Benetton. Кожен передавач передає сигнал про переміщення предмета одягу в комп'ютерну базу даних служби поставок Benetton. Це дозволяє оперативно вирішувати питання збуту.

Мікросхеми-шпигуни зовсім непомітні і безпечні для споживача. Передавач, розміром менше рисового зернятка, акуратно вшитий у тканину. У радіобірці записані дані про стиль виробу, колір і розміри, а також про тривалість шляху зазначеної речі по технологічному ланцюжку до самого магазину. Дані про покупця не заносяться в мікросхему.

Інформацію з передавачів-мікросхем можна зчитувати тільки в радіусі декількох метрів від приймачів, що установлені у всіх магазинах. За межами магазинів слабкий сигнал передавача прийняти неможливо, стверджують розробники.

Але деякі скептики сумніваються. Вони дуже не хочуть, щоб у їхні куртки (штани, спідниці) були вшиті мікросхеми-шпигуни, що дозволять нехорошим людям відслідковувати всі їхні дії, а потім шантажувати.


----------------------------------------------------

В тему:

RFID-технології проти прав людини
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи