Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Українські екологи” проти української культури

Категорія:

Як тільки з’являється щось справді вартісне, одразу починають свою метушню українофоби.
Потрапили під дію цього “закону природи” і організатори фестивалю “Рок-Січ”. Цей фестиваль обіцяє стати справжньою живою енциклопедією українського року, адже майже всі кращі рок-гурти України протягом двох днів будуть демонструвати своє мистецтво на трьох сценах на Трухановому острові.

Одразу з’явились “екологи”, які написали гнівного листа Президенту України, прем’єр-міністру, Міністру з охорони навколишнього природного середовища з вимогою заборонити фестиваль, тому що він мовляв шкодить природі. Формальним приводом стала потенційна можливість налякати птахів під час гніздування на Трухановому острові. Звертає на себе увагу, що серед підписантів листа – екологічні організації Росії (Москва, Томськ, Благовещенськ, Казань) які не мають зеленого уявлення про те, що відбувається в Україні. Екологи Донецька, Алчевська, Сімферополя – а ми знаємо, яке там ставлення до української культури. І немає жодного підпису з Центральної та Західної України. Тобто, бачимо те, що листа підписали лише ті “екологи”, у яких ставлення до української культури важко назвати дружнім.

Представники оргкомітету фестивалю зв’язались із контактною особою та провели спільну зустріч за участю одного з ініціаторів фестивалю Олега Скрипки та представником Національного екоцентру України Олексієм Василюком.

З боку оргкомітету було запропоновано проведення спільної прес-конференції з метою поширення інформації від обох сторін конфлікту та оприлюднення розроблених методів вирішення проблеми. Олег Скрипка запропонував “екологам” спільно шукати компроміс, запропонував їм виступити експертами у пошуку різних можливих варіантів.

Але “екологи” схоже й не збираються шукати компроміс. Їх завдання – не допустити проведення дійсно української культурної події. Ось якого листа вони надіслали 28 квітня на адресу оргкомітету фестивалю:

Доброго дня!
Вчора ми провели нараду.
Одноголосно колектив прийняв три рішення:
1. Ми однозначно прихиляємось до протестної позиції у справі Рок-Січі
2. Виходячи з першого, ми відмовляємось від будь-яких спільних заходів.
3. Відповідальним за компанію вцілому визначений Парнікоза Іван Юрієвич (8-096-371-47-09), який відтепер є єдиним уповноваженим давати офіційні коментарі протестної компанії і відповідати на будь-які питання щодо неї.

З повагою, Василюк Олексій

"Робота для всіх, хто лишився
Не в ярмі, але поряд з ярмом -
Встромляти гілки у колеса
Тих, хто тримає кермо."

www.kyiv.in.ua
www.mv.necu.org.ua
www.vasylkiv.livejournal.com
[email protected]
8-097-1000-473


До речі, цей самий Олексій Василюк написав на сайт фестивалю коментар, де звинуватив організаторів (увага!) в бажанні знищити природу Труханового острова і віддати його олігархам! Ось цитата з його коментарю:
”Проаналізувавши ситуацію, що склалась, ми вважаємо, що дозвіл, виданий (між усім ще Омельченком) на проведення фестивалю на острові, є частиною багаторічних планів київських олігархів щодо забудови острова.”


4 травня о 13:00 в УНІАН відбудеться прес-конференція представників оргкомітету фестивалю, за участю Олега Скрипки, Фоззі та Фоми.

На прес-конференції буде надана інформація щодо започаткування проекту "Чистий Рок" під гаслом "Ні попсовому сміттю!".

Організатори фестивалю запрошують до участі представників українських екологічних організацій.

“Якщо ви насправді вболіваєте за стан природного середовища - то ми знайдемо спільну мову (бо ми цього хочемо), якщо це звичайна спекуляція - то ми не дозволимо використовувати фестиваль у політичних іграх.

Ми не маємо до політики жодного відношення, й не дозволимо їй мати жодного відношення до нас.”



4 травня о 15:00 на «Оглядачі» розпочнеться веб-конференція лідера гурту «ВВ», ініціатора фестивалю українського року «Рок-Січ» Олега Скрипки. Поставити питання можна тут



В тему:

Офіційний сайт фестивалю

Жива енциклопедія українського року на Трухановому острові

Олег Скрипка збирається збудувати Січ

Олег Скрипка про політику, культуру і rock-n-roll

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи