Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадський лад у Феодосії відтепер охоронятимуть козаки та дружинники СПАСу

Категорія:

До цього призвів конфлікт навколо встановлення пам’ятника Андрієві Превозванному. Напередодні пікет кримських татар демонтував дерев’яний хрест, на місці якого міська влада планувала встановити триметровий монумент православному святому.
У Феодосії на місці, де планують встановити пам’ятник Андрієві Первозванному, тепер постійно чергує гурт козаків.

Напередодні їхній союз ухвалив рішення створити міжнародну суспільну організацію, одним із завдань якої є охорона громадського спокою.

У Криму сформують і так звані слов’янські дружини – про це сьогодні заявили представники Соціал-патріотичної асамблеї слов’ян.

Едуард Коваленко, лідер партії «СПАС»: «Буквально несколько дней назад прошел казацкий сход в Феодосии, и очень символично, что тот крест Андрея Первозванного в Феодосии был уничтожен крымскими татарами. И мы видим, что идет процесс межнациональных конфликтов».

Натомість у кримськотатарській громаді Феодосії вважають - пильнувати лад мають правоохоронці, а не козаки чи дружинники.

Лінара Ліберман, керівниця кримськотатарського культурного центру, м. Феодосія: «Это не только реакция крымских татар, но и многих общественных организаций. Против казачества, потому что история говорит, что не было казачества в Крыму и для чего создавать центр казачества в Крыму, это не понятно».

Влада ж Феодосії не проти ініціативи козаків, переконує - створити суспільну організацію може будь-хто.

Володимир Шайдеров, мер Феодосії: «Это общественная организация. У нас их 216 зарегистрировано. Регистрацию ведет и контролирует управление юстиции. Кто хочет, тот зарегистрируется. Какие вопросы?»

Монумент апостола місцева влада хоче встановити на запланованому місці після 18 травня – Дня пам`яті жертв депортації. Заявляє - для цього є всі дозволи й узгодження.

Кримські татари продовжують наполягати - для скульптури треба пошукати інший майданчик. А тут, за їхніми словами, розташована братська могила часів війни. У ній - останки і мешканців Феодосії, що сповідували іслам.

Представники мусульманської громади не заперечують, якщо на цьому місці постане пам`ятник жителям, загиблим під час Великої Вітчизняної.

Міський голова каже - історичної довідки про поховання владі ніхто не надавав, а, за його даними, братської могили тут немає. //Олена Механік, Дмитро Воронка, Крим
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи