Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Рок-Січ” назавжди!

Нещодавно на прес-конференції в УНІАН ініціатор “Рок-Січі” Олег Скрипка підбив підсумки першого фестивалю і розказав про подальші плани.
Спочатку трохи статистики.

Трафік присутніх на фестивалі склав близько 70 тисяч осіб. Кількість одночасно присутніх біля сцени під час виступу хед-лайнерів – близько 30-40 тисяч осіб.

На трьох сценах фестивалю за два дні відіграли 44 гурти з різних міст України. Під час виступів гуртами розірвано 2 барабани.

У медіа-центрі фестивалю зареєстровано 200 представників ЗМІ.

В проведенні фестивалю брали участь біля 100 осіб адмінперсоналу та працівників технічного забезпечення. Задіяно 500 співробітників міліції та 40 працівників приватної охорони, що спеціалізуються на охороні клубів та фейс-контролі.

Працювали 30 співробітників комунальних служб прибирання. На допомогу їм сформовано 10 волонтерських екологічних куренів по 6 осіб, в обов’язок яких входило чергування та прибирання території проведення фестивалю.

Використано 5 кілометрів обмежувальних стрічок по периметру фестивальних майданчиків. В перший день фестивалю використано 500 табличок із написом “Будь ласка, не ходить у зелену зону! Обережно, кліщі!”, більша частина з яких зникла з обмежувальних стрічок і з’явилась на рюкзаках гостей фестивалю. У другий день фестивалю таблички були поновлені.

Виявилась успішною ідея акції “Чистий Рок” – обмін сміття на пиво. Гостями фестивалю було зібрано 64550 літрів сміття, здійснено його обмін на 645,5 літрів пива.

Адміністрація Труханового острова була приємно вражена тим, що наслідки проведення фестивалю – це лише 1,9 га витоптаної трави та 7 зламаних кущів та дерев. Відновлення було здійснено протягом тижня.

Присутній на прес-конференції представник “Київського просвітницько-миротворчого центру” (цей центр проводить програму “Відродження лісів України”) розказав про співпрацю з організаторами фестивалю у сфері екологічного оздоровлення Труханового острова. Він розповів про те, як за кордоном підраховують можливу потенційну екологічну шкоду від проведення масових заходів, тому організатори заздалегідь відраховують визначені кошти, які спрямовуються безпосередньо на подолання екологічних наслідків. Наприклад, із бюджету Чемпіонату світу з футболу, що проводиться цього літа в Німеччині, на компенсацію майбутній екологічних негативних наслідків спрямовано 1,2 млн. євро. Подібна схема була задіяна й при проведенні “Рок-Січі”.

Розповідаючи про плани на майбутнє, Олег Скрипка відзначив, що Україна знаходиться напередодні справжнього культурного рок-вибуху. З’являються нові цікаві рок-гурти у всіх регіонах України. Зокрема, напередодні фестивалю, коли вже не було можливості змінювати програму, надійшло 150 заявок від україномовних рок-гуртів, і що цікаво – серед них багато з Донецьку, Луганську та Криму. Звичайно, їх всіх “взято на олівець”, щоб не оминути достойних під час підготовки другої “Рок-Січі”. Готуються до відкриття одразу кілька FM-радіостанцій, що будуватимуть свої програми на українській музиці, в тому числі – на українському року.

Найближчим часом сайт фестивалю www.rocksich.com буде перетворено в масштабний портал, присвячений українському рок-руху. Крім архіву першого фестивалю цей портал міститиме інформацію про всіх активних суб’єктів українського рок-руху – гурти, події, клуби, студій тощо.

“Рок-Січ” обов’язково співпрацюватиме з організаторами інших проукраїнських фестивалів, таких як “Мазепа-фест”, “Тарас Бульба” для узгодження зусиль у просуванні української рок-культури.

В наступних фестивалях будуть брати участь і закордонні рок-гурти, такі як “Сонце-Хмари” із Санки-Петербургу (Росія), з яким Олег Скрипка нещодавно мав нагоду познайомитись особисто. При тому залишається незмінною умова – виконання творів тільки українською мовою.


До речі

24 травня – день народження Олега Скрипки. В цей день телеканал М1 в програмі “Всі кліпи” о 19:45 показуватиме співовиди гурту “ВВ”. Не пропустить!


----------------------------------------------------

В тему:

7 травня - день народження української козацької рок-держави. Так сказав Олег Скрипка.

“Vоплі” змінили .com на патріотичне .com.ua

Мова і війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи