Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Народ пам'ятає героїв!

Бардівською піснею на Хмельниччині вшанували пам'ять головного командира УПА Романа Шухевича.
Перший Всеукраїнський фестиваль патріотичної бардівської пісні імені Романа Шухевича відбувся на кордоні Хмельниччини та Тернопільщини. Колись річка Збруч розділяла Західну і Східну Україну – тепер має єднати, вважають організатори. Вони кажуть, що цей захід має велике морально-естетичне та виховне значення, адже сама бардівська пісня розкриває найпотаємніші думки і мрії виконавця.

На перший Всеукраїнський фестиваль патріотичної бардівської пісні зібралися понад сто учасників з різних областей. Їх вік від 16 до 62 років. Окрім традиційної для митців гітари, тут звучали бандура та акордеон. Під його акомпанемент виконував пісні Сергій Руднєв із Черкас. Каже, що бардом став зовсім випадково.

Сергій Руднєв, учасник фестивалю: "Я подумав, можливо мені показати, якою має бути пісня на фоні того, що зараз в ефірі, що слухають діти. І на одному фестивалі, який для мене був пам‘ятний тим, що діти вийшли на сцену і мені подарував один хлопчик маленьку квіточку, але він сказав дуже пам‘ятне для мене: "Дякую за змістовну пісню".

Свято бардівської пісні влаштували на колишньому кордоні між Західною та Східною Україною поблизу річки Збруч. Саме сюди 56 років тому НКВДисти вивезли тіло Шухевича і спалили. Торік останки знайшли й перепоховали, а тут встановили пам’ятний знак.

Петро Слободянюк, доктор історичних наук: "Ім‘я Романа Шухевича, нашого героя, патріота невідоме широкому загалу людей, а тим більше склалося у радянські часи негативне ставлення взагалі до ОУН-УПА і до національно-визвольного руху, як бандитський".

Журі оцінювало не лише виконавську та акторську майстерність, а й сценічний образ і зміст пісні. На рівних із професіоналами змагались аматори.

Патріотичні барди обіцяють продовжити традицію і щороку збиратися на фестиваль на схилі річки Збруч.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи