Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україну заселяють нелегальними мігрантами

Категорія:

Наприкінці минулого тижня на Закарпатті, на території Чопського прикордонного загону, відкрили новий пункт утримання нелегальних мігрантів, який відповідає всім європейським нормам.
Як повідомив начальник пункту Володимир Боженко, заклад розрахований на перебування в ньому 44 осіб:
32 чоловіків і 12 жінок. Будувати пункт утримання почали 2004 року, після того як представники Європейського комітету з прав людини висловили невдоволення умовами утримання нелегальних мігрантів. Загалом спорудження нового центру обійшлося в 530 тисяч гривень, із яких значну частину надав благодійний фонд “Карітас” при греко-католицькій єпархії. У новому притулку мігранти житимуть по чотири особи в кімнаті й матимуть змогу вільно пересуватися в межах свого блоку. Пункт утримання обладнано кухнею, душовими кабінками, кімнатою відпочинку з телевізором і кімнатою для юристів. Загалом на одного мігранта припадає чотири квадратні метри площі, що відповідає європейським нормам.

Одна з мігранток – 28-річна Джесіка з Домініканської Республіки, яка володіє англійською, розповіла, що перебуває в пункті вже 12 днів, прикордонники зняли її разом із подругою з потяга “Київ – Відень”, оскільки у жінок були підроблені паспорти громадянок Іспанії. “Я маю вищу освіту й працювала на батьківщині бухгалтером, ми виїхали з Домініканської Республіки шукати кращого життя та більших заробітків, – розповіла Джесіка. – Літаком дісталися до Стамбула, там провели три місяці, потім прибули в Київ, ще три місяці жили в Кіровограді, нарешті купили квиток на потяг “Київ – Відень”, із якого нас зняли прикордонники”. За словами Джесіки, вона має родичів в Італії, які теж живуть там нелегально й мають вислати їй грошей на зворотну дорогу. Жінка не скаржиться на умови утримання й запевняє, що обходяться з нею гарно.

Новий пункт утримання оглянув голова Прикордонної служби України Микола Литвин, який того дня прибув на відкриття реконструйованої під європейські вимоги прикордонної застави в селі Паладь Комарівці. М. Литвин зазначив: “Ми маємо утримувати мігрантів у належних умовах, відтак до кінця 2006 року плануємо відкрити аналогічні пункти в Чернігові, Білгород-Дністровському та Львові”. Щодо Закарпаття, то застава в Паладь Комарівцях – уже друга цьогоріч, яку облаштували за вимогами Євросоюзу. Нещодавно відкрили оновлену заставу у Великому Березному. До кінця року до європейських вимог приведуть ще дві застави Чопського прикордонного загону – в Стужиці та Новоселиці.

До слова, за інформацією Державної прикордонної служби України, 2006 року вже затримали 7281 незаконного мігранта, з яких 1499 – за незаконне перетинання держкордону, 1393 – під час спроби порушити кордон поза пунктами пропуску, 628 – за порушення правил перебування в Україні, а також 5139 іноземців не пропустили на територію України як потенційних нелегальних мігрантів.

Львівська газета



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи