Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тест: чи ти є українцем?

Нація — це система. Будь-яка система існує лише тоді, коли в неї є мета. Немає мети — немає системи, немає нації. Нині українська мета настільки невиразна, що українці не відчувають себе нацією. Проте інколи бувають випадки, коли ситуація радикально змінюється — і тоді раптом просинається могутня енергетика Нації.

Зазвичай, це буває під час зовнішніх і внутрішніх загроз, тоді у нації з’являється мета — захистити себе. Приклади: Тузла-2003, Майдан-2004, газова криза-2005. Під час цих нетривалих кризових періодів українці Сходу і Заходу, україномовні і російськомовні, відчували себе єдиною нацією, з єдиною волею і єдиною метою.

У 2006 році українцям знову пощастило — вони аж два тижні відчували себе Нацією. Цього разу об’єднуючою метою стало бажання перемоги національній збірній на чемпіонаті світу з футболу. Всі українці, що вболівали за свою команду, раптом відчули себе єдиним національним організмом з однаковими емоціями і єдиною волею.

Фактично, палке вболівання за українську збірну, тобто велике прагнення досягнути національної мети — перемоги на чемпіонаті — виявило людей, які свідомо чи несвідомо є українцями, членами системи «українська нація».

Простіше кажучи, українцем можна вважати кожного, хто ПАЛКО ВБОЛІВАВ за українську команду. Відповідно, той, хто вболівав за інші команди, не є українцем (хоча й може мати українське громадянство). Чемпіонат-2006 став тестом на визначення національної ідентичності.

Українці прагнуть національної самореалізації. Для цього їм потрібна велика і зрозуміла національна мета. Хай Буде!
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи