Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Час змінювати Систему

Без паніки! Парламентська криза — це не кінець світу, а лише початок розпаду безвідповідальної і неефективної моделі управління
Сучасна цивілізація — це несформульована угода владоможців, спрямована на задоволення їхніх претензій. Проте ця угода дійсна лише доти, доки не буде укладена нова, щоб здерти з них шкіру.

Луї Повель і Жак Берж’є, «Ранок магів»


Головною проблемою існуючого устрою є безвідповідальність і безконтрольність влади. Все інше — корупція, злочинність, беззаконність і безгосподарність — лише наслідки безвідповідальності та безконтрольності. Звідки ж вони взялися? Подвійний ефект безвідповідальності та безконтрольності досягається простим політичним трюком — він називається «розділення влад».

РОЗЧЛЕНУВАННЯ ЛАДУ

1. БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Почнемо з аксіоми, що відповідальність існує лише як персональна відповідальність, тобто відповідальність однієї людини. Як тільки відповідальність починає ділитися, так відразу ж щезає мов дим. Де відповідає більше, ніж один, там не відповідає ніхто — цю істину підтвердить будь-який керівник. Хто відповість за 5-мільйонне вимирання українців? Подвійне скорочення ВВП та злочинну прихватизацію? Вимушену масову трудову еміграцію і сотні тисяч безпритульних? Ніхто. Бо немає відповідальних, оскільки взаємопоборюючі «гілки влади» — Президент, Верховна Рада, Уряд, Суд — показують одна на одну — та й «кінці у воду». Максимальна безвідповідальність у Верховній Раді: за якість законів взагалі ніхто не відповідає, бо «влада» розподілена аж між 450 особами. Про судову ж «гілку» можна навіть не згадувати — це брутальний механізм заробляння грошей на людських стражданнях, тому вона викликає в народі лише ненависть і презирство.

2. БЕЗКОНТРОЛЬНІСТЬ. Хто не чув пояснення, що влада в Україні підконтрольна, оскільки «гілки влади» контролюють одна одну. Дуже цікаво! Виявляється, що вся ця корумпована владна корпорація контролює сама себе, так би мовити, займається самоконтролем у вільний від основної роботи час. А до чого тут народ? А він і не потрібний. Народ міг би контролювати владу, якби вона була частиною народу, його підсистемою. Натомість за нинішнього устрою між владою і народом велика прірва — соціальна (небачена різниця в рівні життя), етнічна (у владі переважають неукраїнці), духовна (байдужість до життя народу та його майбутнього). А щоб цей народ якомога менше заважав владі, то головним вектором внутрішньої політики залишається системне розкладання народу, перетворення його на бездумний, напівп’яний і хворий охлос, тобто натовп. Тому для характеристики нинішнього режиму найбільше підходить термін «охлократія» в сенсі «панування над натовпом» (адже непостійний і неорганізований натовп ніколи не може здійснювати владу). Існуючий устрій є радикальним запереченням законів управління і українських традицій, тому його неминучий розпад — питання найближчих років.

ЩО РОБИТИ?

Передусім зняти світоглядні шори й чесно визнати, що розподіл влади в нинішній формі — це підривна ідея, спрямована на руйнування національних держав. Як уже говорилось, найгірша влада — це безвідповідальна влада. Нинішню модель державного управління побудовано на тотальній безвідповідальності, тому її збереження — це національне самогубство. Хто в цьому ще сумнівається, хай згадає євангельську істину, що все пізнається за своїми плодами: добре дерево дає лише добрі плоди, а погане — лише погані. Плодами нинішньої системи є вимирання українського народу (щороку нас стає менше на 600 тисяч), його соціальна, економічна, культурна та генетична деградація. Невже цього мало?

Якщо говорити прямо, то НИНІШНЯ СИСТЕМА ВЛАДИ ВІДВЕРТО ЗБОЧЕНА. Професійні маніпулятори і баламути нам забивають баки, що причини «негараздів» у недостатньо свідомих людях, мовляв, наше мислення ще не європейське, треба повчитися в Європі, Америці чи хоча б у Москві. Звісно, вчитися треба, свідомість удосконалювати треба, і цим можна займатися безмежно довго. Але майте на увазі, що нинішня система безвідповідальності та безкарності здатна за короткий час морально розкласти переважну більшість цілком пристойних людей. І навпаки — вставте нинішніх «недостатньо свідомих» у систему реальної відповідальності, і вже завтра всі ці порошенки, тимошенки, ющенки, а також іваненки, петренки та сидоренки разом з януковичами і суркісами чемно працюватимуть не лише для власного, а й для загальнонародного добра.

КОМІСІЯ З БАНКРУТСТВА

Коаліційна «мильна опера» 2006-го року остаточно показала всю нікчемність пропагандистських штампів про парламент як вищий законодавчий орган. Насправді він з самого початку діє як колоніальна адміністрація з утилізації УРСР, комісія з банкрутства і дешевого розпродажу народної власності, починаючи з найприбутковіших державних підприємств. То ж навіщо нам дурити самих себе?

По-перше, забудьмо про те, що ця публіка начебто формує правове поле для українського народу. Завдяки «законотворчій сверблячці» Верховної Ради, яка щоденно «випікає» по кілька десятків «законів», маємо зруйноване правове поле, оскільки ці «закони» суперечать одне одному — тому то в країні, особливо на периферії, панують беззаконня і сваволя місцевих неофеодалів. Натомість представлені у парламенті клани займаються не законотворенням, а лобіюванням власного бізнесу. Хіба не зрозуміло, що нинішня ВР — це клуб мільйонерів і мільярдерів, які за народний кошт вирішують свої приватні справи. Для цього вони безкоштовно використовують приміщення ВР з відповідною інфраструктурою, мають державні квартири, користуються депутатською недоторканістю та ще й мають нахабство отримувати за все це серйозні гроші.

Пацани непогано влаштувалися. Але якщо вже владу перетворили на «чисто конкретний бізнес», то давайте будемо послідовними: Чому звичайні бізнесмени платять за оренду приміщень під свої офіси, а бізнесмени-депутати використовують їх безкоштовно? Це не правильно. Депутатський корпус повинен орендувати приміщення ВР і платити за цю оренду гроші в державний бюджет.

По-друге, головною причиною безвідповідальності і неефективності ВР є не погані депутати, а потворна Система. Дитяче запитання: Як ви вважаєте, чи має право приймати рішення той, хто не несе за них ніякої відповідальності? Звісно, що ні! Гаразд. А чи приймає рішення Верховна Рада? Так, і не просто рішення, а закони, які ми всі зобов’язані виконувати. А чи відповідає ВР за свої рішення? Ні, депутати не несуть за свої рішення ні персональної, ні колективної відповідальності. Висновок однозначний: Верховна Рада не може бути законодавчим органом. Як колективний орган, вона призначена для представлення інтересів територіальних та професійних громад, виконання дорадчої, експертної та контролюючої функцій з правом започаткування процедури дострокового відсторонення Президента від влади (т. зв. імпічменту) у випадку порушення ним Конституції. Зверніть увагу — саме започаткування, адже відкликати Президента може лише той, хто його обрав, а саме український народ.

ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ПРЕЗИДЕНТ

Нинішній Президент є так само безвідповідальним, як і ВР. Вибачте, але коли нам говорять, що він несе велику моральну відповідальність, а якщо не подобається, то наступного разу ви можете його не переобрати — це не серйозно. Президент повинен нести реальну персональну відповідальність за кінцеві результати всього керованого ним державного механізму: власним майном, власною свободою і власним життям. А для цього він має керувати роботою всіх гілок владного механізму, зокрема приймати закони (універсали) і забезпечувати їх виконання. Тоді не буде на кого «показувати пальцем» і «шукати крайніх» у випадку провалу. Керуєш — відповідай. Це єдиний спосіб забезпечення цілісної, ефективної і відповідальної влади — згідно з системними принципами, законами управлінської науки та українським історичним досвідом.

Таку модель організації влади зафіксовано ще у «Велесовій книзі», вона знайшла свій розвиток у традиції виборних князів Київської Русі (найпотужнішої і найкультурнішої держави того часу) та гетьманів Козацької держави (найдемократичнішої держави тодішньої Європи). Ця система показала свою продуктивність і життєздатність протягом багатьох тисячоліть. Вона відповідає нашому Звичаю, принципам управлінської науки і викликам сучасної кризової епохи. Вона універсальна, проста, зрозуміла і прозора.

Нову українську державу, побудовану на цих засадах, ми називаємо Третім Гетьманатом, оскільки він буде історично третім після гетьманатів Богдана Хмельницького та Павла Скоропадського і ґрунтуватиметься на трійці універсальних системних принципів: 1) єдиноначальність (відповідальність і цілісність), 2) свобода (творчість і прозорість), 3) справедливість (вдячність і винагорода за добрі плоди).

НА ПОРОЗІ ФАЗОВОГО ПЕРЕХОДУ

Зміна державної моделі має відбутися правовим шляхом — через прийняття нової Конституції з її затвердженням на всенародному референдумі. Це нормальна демократична процедура, яка періодично реалізується в різних країнах. У цьому сенсі найактуальнішим для сучасної України виглядає досвід П’ятої республіки «французького гетьмана» Шарля де Ґолля, котрий створив найавторитарніший і водночас — найдемократичніший тип президентського правління в усій сучасній Європі. За підсумками загальнонаціонального опитування, проведеного в січні 2006 року, генерала де Ґолля визнано найкращим президентом сучасної Франції. Ось ті європейські цінності, які потрібно вивчати і впроваджувати в Україні!

На завершення додам, що нині існуюча охлократична модель остаточно вичерпала свій потенціал, відведений для неї час добіг кінця, тому її неминуче буде змінено. Система дедалі швидше втрачає цілісність і розпадається — звідси всі ці сепаратизми, двовладдя, ефемерні коаліції, некерованість та беззаконня. За допомогою антиконституційної політреформи система намагається стабілізувати існуючий стан, та що більше вона докладає для цього зусиль, то швидше йде до розвалу — такий собі шаховий цуґцванґ, коли будь-який хід тільки погіршує ситуацію. Це характерна ознака системи, що перебуває на порозі стрибкоподібної тотальної трансформації — «фазового переходу». Нинішня коаліційна метушня — це ще одна наївна спроба зупинити час, насправді ж вона тільки прискорює неминучі перетворення. З існуючого хаосу і безглуздя має народитися нова Система — цілісна, вільна і справедлива. Її ім'я — Третій Гетьманат. Хай Буде!

----------------------------------------
В тему:

Проголосуємо за зміни!

РАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВИ

ЕЛІТА

Продай одежу й купи меч!

Бі-Бі-Сі про перехід до Третього гетьманату

Глобальна криза і Великий перехід

Жовто-блакитний чи синьо-жовтий?

Метафізичні основи Третього Гетьманату

Третій Гетьманат

БЕЗПЕЧНО. ЧИСТО. ВЕСЕЛО







В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи