Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міф про безбідне життя американців зруйновано

Світ:

У клубі найбільш розвинутих промислових держав світу США і Японія лідирують за рівнем відносної бідності серед свого населення.
За даними Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), у США родини, які одержують менше половини середнього по країні доходу, 13,7%. У Японії - 13,5%.

Як повідомляється в розповсюдженій сьогодні в Токіо доповіді ОЭСР, незважаючи на свою економічну міць США і Японія не можуть забезпечити достаток всім своїм громадянам. Ці дві держави займають перше і друге місце за рівнем відносної бідності. "Відносна бідність" - це частка населення, яке одержує менше половини середнього по країні доходу.

Проблемам Японії економісти міжнародної організації присвятили окрему главу своєї об’ємної доповіді. Ріст відносної бідності в Японії експерти ОЭСР пов’язують з підвищенням числа службовців з тимчасовими контрактами і низькими зарплатами. Їх кількість за останні десять років зросла в Японії з 19% до 30% від усіх зайнятих, що пов’язано з затяжним періодом економічної депресії.

Наростання розриву між бідними і багатими, відповідно до доповіді ОЭСР, пов’язано також у Японії з тривалим старінням населення, у результаті якого багато людей старше 60 років продовжують трудитися, але одержують при цьому нижчі зарплати, ніж їх молоді колеги.

Як думає ОЭСР, наростання відносної бідності може негативно позначитися на перспективах економічного росту в Японії, яка тільки починає відходити від тривалого періоду стагнації.

Тим часом, як повідомлялося раніше, за даними соцопитування , проведеного недавно в США, велика частина населення країни вважає їх головною проблемою саме економічну ситуацію (19%). Потім іде Ірак (16%) і тероризм (12%).

За матеріалами NEWSru.com, Интерфакс


----------------------------------------------------

В тему:

США “можуть збанкрутіти”

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи