Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запоріжжя, Хортиця, Козацтво

Категорія:

На Хортиці відбувся X міжнародний фестиваль козацьких бойових мистецтв.

На острові Хортиця в Запоріжжі козаки билися на шаблях і стріляли з гармат. А потім браталися і традиційно їли куліш. Так відбувався десятий міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв імені Анатолія Єрмака.

Усе розпочинається у суцільній тиші з пісні Кобзаря, А потім – постріл гармати – і починається справжній бій лава на лаву. Коли з'явився цей звичай у наших предків, і згадати ніхто не може. Проте кожен знає закони цієї боротьби. Бити лише в корпус, а не в голову чи не дай Боже нижче поясу чи в спину. І удари повинні бути такі, щоб супротивник вилетів з лави.

Порушників правил козаки кидають у Дніпро. Те ж саме стосується і глядачів, які близько підходять до бійки. Проте, лава на лаву – не повне дійство. З кожної сторони висувають ще й кращих козаків з боротьби навхрест та на ременях. Ці бійці страху не знають, передає 5 канал.
Свист, крики «відірви йому чуба» супроводжують дійство. За бурхливістю емоцій уболівальників ці бої можуть перемогти найпопулярніші спортивні змагання.

Козацтво ніколи не було переможене – каже найколоритніший козак з Волині Володимир Присяжнюк. Сьогодні з ним всі бажали сфотографуватися і з'їсти хоч трохи юшки.

Відродженню козацьких традицій особливо раділи літні люди. Так, Володимир Антонович Корягин все життя проробив сільским учителем неподалік Запоріжжя. Згадує: раніше всі знали, що вони козацького роду, проте подібні свята він зміг побачити і взяти в них участь лише зараз.

А потім було братання – і традиційний куліш.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи