Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 36
  • Переглядів: 38

Країни ЄС домовилися використовувати 90% доходів від заморожених активів РФ на військові потреби України

Категорія:

Спецтема:

Зазначається, що немає жодних зобов'язань закуповувати озброєння для українських військ виключно у Європі. Остаточне рішення про використання прибутку з цих активів має бути ухвалено на саміті G7 в Італії в червні.

У Європі досягли домовленості щодо використання близько 90% доходів, отриманих від заморожених в Євросоюзі російських активів, на закупівлю зброї для України, повідомляє агентство Reuters.

Таку заяву зробив німецький канцлер Олаф Шольц:

"Важливо, щоб ми також погодилися з тим, що ці гроші можуть бути використані для закупівель зброї не тільки в ЄС, але й для закупівель у всьому світі".

"Тому що насправді найважливіше зараз – поставити зброю швидко, а не тоді, коли буде збудовано нову фабрику", – наголосив Шольц.

Агентство нагадало, що ще в березні верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив із пропозицією перерахувати 90% доходів від російських активів, заморожених у Європі, до фонду ЄС, який фінансує закупівлю зброю для України.

Близько 70% усіх російських активів, заморожених на Заході, зберігаються в центральному депозитарії цінних паперів Euroclear у Бельгії. Він має цінні папери та готівку російського Центробанку на суму, еквівалентну 190 мільярдам євро.

Остаточне рішення про використання прибутку з цих активів має бути ухвалено на саміті G7 в Італії в червні.

Наші інтереси: 

Європа включилася у війну і підтримуватиме Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи