Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 102
  • Переглядів: 110

Макрон вітає зобов'язання Китаю утримуватися від продажу Росії зброї

Категорія:

Президент Франції також згадав про Саміт миру у Швейцарії, що відбудеться в червні, та заявив, що вони з Сі домовились "сприяти зусиллям, спрямованим на досягнення миру".

24050603.jpg

Emmanuel Macron and Xi Jinping

Президент Франції Емманюель Макрон після переговорів віч-на-віч з головою Китаю Сі Цзіньпіном заявив, що вітає зобов'язання китайської влади утримуватися від продажу будь-якої зброї РФ, повідомляє Укрінформ.

"Ми вітаємо зобов'язання китайської влади утримуватися від продажу будь-якої зброї або допомоги Москві та суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення", – заявив Макрон.

Він також подякував Сі за "момент координації" перед візитом Путіна до Китаю, адже, на його думку, це дасть змогу визначити, "чи є бажання рухатися до тривалого миру, тобто такого, який єдиний забезпечить мир, безпеку і стабільність в усьому регіоні, і який поважає міжнародне право".

Президент Франції згадав про Саміт миру у Швейцарії та заявив, що вони з Сі домовились "сприяти зусиллям, спрямованим на досягнення миру".

Макрон подякував голові Китаю за підтримку ініціативи про забезпечення перемир'я під час Олімпійських ігор.

Він розповів Сі про вплив війни в Україні на європейську безпеку та "рішучість підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

"Без безпеки для України не може бути безпеки для Європи. Однак ми не перебуваємо у стані війни з Росією чи російським народом і не прагнемо зміни режиму в Москві. Тут не можна міняти ролі місцями. Це росіяни хочуть атакувати демократичний режим в Україні та постійно продовжують цей конфлікт", – сказав Макрон.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила сподівання після зустрічі в Парижі з французьким президентом Емманюелем Макроном та китайським лідером Сі Цзіньпіном, що КНР використає свій вплив на Росію для закінчення війни проти України.

Наші інтереси: 

Стежимо за рухами Китаю і яку позицію він обере.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Можна посміятися. Китай як і Росія дотримується своїх слів.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Можна посміятися. Китай як і Росія дотримується своїх слів.