Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 105
  • Переглядів: 119

Нові японські шкільні підручники зосереджуються на так званому активному навчанні

Світ:

Японське міністерство освіти провело експертизу шкільних підручників.

20240326-japan.jpg

 Міністерство освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії
Міністерство освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії

Днями в Японії закінчився другий тур експертизи шкільних підручників, яке проводило міністерство освіти, культури, спорту, науки та технологій (так, в Японії це міністерство об’єднує всі ці напрямки). Всього було перевірено 100 підручників з 10 предметів для молодшої школи. Один підручник експертизу не пройшов, ще по двох рішення відкладено. Решта вступають у дію у квітні 2025 року. В Японії шкільний навчальний рік починається з 1 квітня.

Широке перетворення підручників є частиною програми «гіга-школа», ініційованої міністерством. Складовими цієї програми є оснащення кожного школяра початкової та старшої школи інформаційним пристроєм, а також використання можливостей такого пристрою в навчальному процесі.

Усі підручники, які пройшли експертизу, зосереджувалися на так званому активному навчанні, яке робить наголос на незалежному, інтерактивному та поглибленому навчанні, що є ключовим фактором в інструкціях щодо навчальної програми.

Майже всі підручники включатимуть коди швидкої відповіді, так звані «quick response» або QR-коди, які дозволятимуть учням отримувати доступ до відео та інших освітніх ресурсів.

Це дозволятиме кожному учневі при стандартній шкільній програмі самостійно більш глибоко опановувати конкретні теми різних шкільних предметів, що робить сам процес навчання більш продуктивним.

 

Наші інтереси: 

Необхідно вивчати світовий досвід освіти, шукати вдалі рішення, пробувати різні підходи. Від якості освіти залежатиме майбутнє України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи