Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 33
  • Переглядів: 36

Польща збільшить витрати на снаряди для України – Радослав Сікорський

Категорія:


Внесок Варшави відразу був значним, а тепер його вирішили подвоїти, зазначив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

 

23122402.jpeg

Радослав Сікорскі (Radosław Sikorski). Фото: PAP / Vladyslav Musiienko

Польща подвоїть внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для України, сказав Радослав Сікорський 27 березня у Ризі, виступаючи перед журналістами разом із латвійським міністром закордонних справ Кріш'янісом Каріньшем, повідомляє Bloomberg.

При цьому Сікорський відмовився назвати конкретний обсяг фінансування.

Чеський план передбачає закупівлю боєприпасів за межами Європейського Союзу і доставку 800 тисяч снарядів на український фронт, оскільки Київ намагається відбити новий наступ Росії, нагадує інформаційне агенство і зауважує, що попри те, що лідери ЄС привітали цю ініціативу, деякі з найбільших країн блоку ще не взяли на себе конкретних зобов'язань.

Як відомо, у лютому Чехія оголосила про плани придбати 800 тисяч снарядів за межами ЄС. Вони будуть надані Україні. Профінансувати цю ініціативу зголосилися близько 20 країн.

А 12 березня стало відомо, що Чехія знайшла ще 200 тисяч боєприпасів для України.

Наші інтереси: 

Польща вирішила "згладити" прикрий інцидент, коли побоялася збити російську ракету, яка пролітала над її територією 39 секунд, дозволивши їй повернутися в Україну. І гонорово заявила, що дасть ще грошей на снаряди, які знайшла Чехія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи