Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 58
  • Переглядів: 59

Сили оборони України вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3

Категорія:

Літак розбився в Ставропольському краї РФ. Знищення Ту-22М3 послабить спроможності та потужності ворога обстрілювати Україну зі стратегічної авіації, завдавати ударів по українській критичній та енергетичній інфраструктурі.

24041901.jpg

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22 в ефірі телемарафону 19 квітня 2024:

"Всі ми сьогодні стали свідками прекрасної картини, яка всім сьогодні підняла настрій. Це певним чином вендета за обстріли наших цивільних міст, в тому числі й за сьогоднішній обстріл Дніпра".

Після збиття стратегічного ракетоносця-бомбардувальника Ту-22М3 інший російський літак був змушений розвернутися в повітрі, заявив 19 квітня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомляє Радіо Свобода.

"Результативна операція. Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Знищено під час виконання бойового завдання. Інший літак, який ішов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні", – сказав Юсов.

Представник ГУР не уточнив, як саме українським військовим вдалося знищити Ту-22М3 на території Росії, однак каже, що це був певний повтор операції збиття літака дальнього радіолокаційного стеження А-50.

Наші інтереси: 

Б'ємо ворога, наближаємо перемогу України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи