Portrait de Народний Оглядач
Народний Оглядач
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Самозахист від чиновницького екстремізму

Категорія:

Мешканці Полтави взяли в заручники двох чиновників і підприємця.


Заступників Полтавського міськжитлоуправління, Київського райвиконкому і директора приватного ЖЕКу оголосили вчора своїми полоненими розлючені байдужістю міської влади жителі колишнього Полтавського авіамістечка.

Заступників Полтавського міськжитлоуправління, Київського райвиконкому і директора приватного ЖЕКу оголосили вчора своїми полоненими розлючені байдужістю міської влади жителі колишнього Полтавського авіамістечка.

Подія трапилася вчора ввечері в приміщенні приватного ЖЕКу, який обслуговує територію авіамістечка. О 18.00 там проводили збори мешканців п'ятьох будинків - майже 500 квартир, яким без попередження в черговий раз за останній місяць відключили електроенергію. Натовп розлючених людей заблокував вихід з приміщення, де проходили збори, і оголосив своїми заручниками чиновників, яких прислали на зустріч із ними.

На даний крок людей штовхнула бездіяльність міської влади, яка байдуже споглядає на події в колишньому містечку військових авіаторів. Після його передачі рік тому на баланс комунальних служб міста, чомусь не переданими ВАТ «Полтаваобленерго» залишилися п'ять багатоповерхівок. Їх жителі вимушені платити за електроенергію приватному ЖЕКу, який, у свою чергу, перераховує гроші енергетикам. Але схема не працює. Приватні комунальники не розраховуються з обленерго і накопичили борг в 30 тис. грн. У відповідь енергетики, замість того, аби в судовому порядку стягнути борг з ЖЕКу, відключають від рубильника п'ять «проблемних» будинків.

Вчора ситуація практично вийшла з-під контролю, і на своїх зборах мешканці заледве не влаштували самосуд над чиновниками і директором ЖЕКу. Тільки після того, як світло близько восьмої години вечора все ж таки включили, люди розійшлися по домівках, пообіцявши наступного разу перекрити центральну вулицю Полтави і почати компанію зі збору підписів про недовіру Полтавській міськраді та її керівникам. Від прокурора міста вони вимагають провести перевірку витрачання грошей владою, виділених Міноборони України для передачі в комунальну власність авіамістечка. На думку мешканців, частину грошей просто розікрали, і тому їх не вистачило на передачу всіх будинків на баланс «Полтаваобленерго», - повідомляє офіційний сайт ВГО "Антикримінальний вибір".
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...